betonska kanalica

Kje se lahko uporabijo betonske kanalete?

betonske kanalice
Betonske kanalice Hauraton.hr

Betonske kanalete med proizvodi, ki so namenjeni učinkovitemu odvodnjavanju površinske vode iz različnih površin, brez dvoma veljajo za ene najbolj trpežnih. Zaradi tega njihova uporaba ni omejena le na določeno vrsto površine, ampak se lahko uporabljajo skorajda povsod, saj skorajda ni pogojev, v katerih se ne bi dobro obnesle. Je pa vprašanje, ali je to smiselno, saj na manj zahtevnih površinah običajno ni potrebe po tem, da izberemo tako robusten in trpežen sistem za odvodnjavanje, ampak se v ta namen odlično obnesejo tudi druge rešitve oziroma možnosti, ki so nam na voljo. Odvodnjavanje je tako možno urediti na različne načine, zato se je pred odločitvijo o tem, kakšen sistem izbrati, pametno čim bolje informirati o možnih rešitvah.

Predvsem za zahtevne površine

Betonske kanalete so tako trpežne, da se brez težav lahko uporabljajo tudi na najbolj zahtevnih površinah. Na takšnih površinah, kot so na primer izredno prometne ceste, dvorišča pred industrijskimi obrati, kjer pogosto vozijo težki tovornjaki in druga mehanizacija, ali pa letališča, je sistem za odvodnjavanje vsakodnevno namreč izpostavljen najrazličnejšim izredno visokim obremenitvam, zato je zelo pomembno, kako je zasnovan.

Da je tem obremenitvam tudi kos, mora biti narejen iz trpežnega in odpornega materiala, ki je tudi čim bolj trajen, tako da kljub obremenitvam sistem za odvodnjavanje brez težav vzdrži čim več let. Zaradi tega se za izdelavo takšnega sistema ne uporablja navaden beton, temveč tega posebej ojačajo z dodatnimi vlakni ter tako naredijo še bolj odpornega in vzdržljivega.

Betonske kanalete ali takšne iz umetne mase?

Hauraton betonske kanaliceBetonske kanalete vsekakor predstavljajo odlično rešitev za odvodnjavanje, vendar pa v primeru, da ne gre za zelo zahtevno površino, običajno ni potrebe po njihovi vgradnji. V takšnih primerih se splača razmisliti tudi o drugih možnostih. Če gre na primer za manj obremenjeno ali zasebno površino, je lahko sistem za odvodnjavanje izdelan tudi iz posebne umetne mase. Slednja je odporna, a ima hkrati nižjo težo in lep videz, zaradi česar je morda celo bolj primerna za uporabo na površinah, kjer je pomemben tudi izgled oziroma kjer je treba poskrbeti za čim lažjo vgradnjo. Za betonske kanalete se torej velja odločiti, kadar gre za najbolj zahtevne oziroma obremenjene površine, na vseh drugih površinah pa velja razmisliti tudi o drugih možnostih – dandanes jih je namreč na voljo več kot kdaj koli prej.