depresija

Premagajte depresijo!

Včasih se je težko soočiti s tem, da imamo težavo, s katero se sami ne znamo spopasti. Težko si je priznati, da nam probleme povzroča bolezen, ki slabo vpliva na nas in nam onemogoča, da bi zbrali voljo in jo premagali. A prav to moramo narediti, če nam življenje greni depresija.

Nikakor nas ne sme biti sram, da smo zboleli, tako kot nas nikoli ni sram, če smo prehlajeni. Tudi depresija je zgolj bolezen, ki tako kot prehlad prizadene ogromno število ljudi. Za razliko od prehlada pa se depresija ne pozdravi kar sama od sebe, ampak jo je treba zdraviti, če jo želimo odpraviti in premagati.

Depresija 1

Zdravljenja se lahko lotimo na različne načine, najbolj pomembno pa je, da si poiščemo pomoč. Na začetku je to lahko tudi dober prijatelj, družinski član ali nekdo drug, ki mu zaupamo, saj je že to, da nekomu drugemu priznamo, kaj nas teži, prvi korak na poti do cilja. Naslednji korak pa je, da poiščemo strokovno pomoč, pa naj si bo to pomoč zdravnika, psihiatra ali psihoterapevta.

Tako kot pri vseh drugih boleznih je tudi depresijo laže zdraviti, ko je še v začetni fazi oziroma takrat, ko bolezen še ni preveč napredovala. Zato ne odlašajte z obiskom pri strokovnem delavcu, ne čakajte na to, da vas bo depresija tako ohromila, da zaradi nje ne boste več sposobni vstati iz postelje, saj za to ne boste imeli nobene volje, ampak raje že pred tem poiščite pomoč, ki jo potrebujete.

Življenje je preveč vredno in dragoceno, da si ga ne bi skušali izboljšati in polepšati. Tudi če se vam trenutno vaše življenje ne zdi preveč lepo, saj trpite zaradi depresije, vedite, da to lahko spremenite. Če ne želite zdravniške pomoči ali se bojite, da boste morali celo življenje goltati antidepresive, se čim prej odpravite k psihoterapevtu, ki vam bo znal pravilno svetovati, kako ravnati naprej. Tako se s svojo boleznijo ne boste več borili sami, ampak s pomočjo za to usposobljenega strokovnjaka, ki vam bo pomagal, da kmalu odkrijete tudi svetlejšo plat življenja.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *