sedež vašega podjetja

Vse o sedežu podjetja

Sedež podjetja je podatek, ki pove, kje podjetje posluje. Če podjetje posluje na več lokacijah, je sedež podjetja tam, kjer je glavna poslovalnica oziroma od koder so vodi poslovanje za ostale poslovalnice. Samostojni podjetniki, ki samostojno opravljajo svojo dejavnost, se dostikrat odločajo za poslovanje od doma. Tako je lahko sedež podjetja tudi domači naslov.

Pomen dobre lokacije

Dejstvo je, da je sedež podjetja podatek, ki je dostopen vsem. Vsa podjetja so namreč vpisana v bazo AJPES, do katere lahko dostopajo uporabniki spleta. Tam je prikazano, s čim se določeno podjetje ukvarja, kdaj je bilo ustanovljeno ter kje je poslovni naslov. Seveda je ugoden naslov še toliko bolj pomemben, če dejavnost za stranke izvajate tako, da morajo stranke priti do vas. torej če gre za fizično trgovino, kozmetični salon itd. Stranke se dostikrat odločajo za nakup pri ponudniku, ki jim je lokacijsko ugodnejši. Vendar pa sedež podjetja tudi v primeru spletnih trgovin in drugih dejavnosti, pri čemer ni potreben direkten obisk stranke, ni zanemarljiv. Dostikrat si potencialne stranke in poslovni partnerji ustvarijo podobo o podjetju na podlagi naslova. Če gre za naslov v večjem mestu, potem je vtis zanesljivosti in zaupanja vrednosti toliko večji. Pri odmaknjeni lokaciji pa so stranke bolj skeptične, kaj lahko pričakujejo.

Poslovni naslov je možno tudi najeti

Včasih se pri poslovanju od doma zatakne, saj podjetnik ne uspe pridobiti ustreznega dovoljenja s strani lastnika nepremičnine, kjer naj bi se dejavnost opravljalo. V tem primeru sta možnosti dve. Ali podjetnik najame poslovne prostore. To je sicer lahko kar drag zalogaj. Sploh če ti niso nuja za poslovanje. Veliko bolj praktična in ugodna možnost je najem zgolj poslovnega naslova pri ponudniku virtualne pisarne. Tako podjetnik še vedno lahko posluje od doma, le naslov za registracijo podjetja pridobi drugje. Na tak način si tudi zagotovi zasebnost na svojem domu. Poleg tega pa si tudi privzdigne ugled s pridobitvijo ugledne lokacije, če se sicer njegov naslov nahaja v odmaknjenih območjih.