B kompleks v hrani

B kompleks za izboljšanje razpoloženja

b kompleks proti izčrpanostiB kompleks je skupek različnih vodotopnih vitaminov oziroma njihova kombinacija, ki se največkrat omenja v povezavi z premagovanjem utrujenosti in izboljšanjem koncentracije. To so vsekakor pomembni učinki, a poleg tega si lahko z njim pomagate tudi pri izboljšanju razpoloženja oziroma vam ta edinstvena kombinacija vitaminov lahko pomaga, da premagate živčnost in nemir ter postanete bolj zadovoljni s svojim življenjem. Vpliva namreč tudi na normalno psihološko delovanje in delovanje hormonov, ki imajo veliko vlogo pri našem počutju in razpoloženju.

Kako izboljšati svoje počutje in razpoloženje?

Čeprav sta naše počutje in razpoloženje v veliki meri odvisna tudi od zunanjih dejavnikov, pa ima na to, kako se počutimo, velik vpliv tudi B kompleks. Gre namreč za kombinacijo vitaminov, brez katerih je težko poskrbeti za naravno hormonsko ravnovesje, ki nam pomaga, da nas vsakodnevne obveznosti in stres ne vržejo prehitro iz tira, da ne reagiramo preveč čustveno in burno, da lažje obvladujemo svojo jezo in druga čustva ter se ne prepustimo tako zlahka nemirnosti in živčnosti. Če poskrbimo za hormonsko ravnovesje, bomo v sebi bolj trdni in bomo lažje sprejemali odločitve.

B kompleks ima vse vitamine, ki jih potrebujete

B kompleks, 250ml - Holistic.siB kompleks vsebuje tiste vitamine, ki jih ljudem največkrat primanjkuje. Med njimi je na primer vitamin B12, ki ima zagotovo bistveno vlogo v človeškem telesu, vendar pa lahko učinkuje le, če je v telesu tudi dovolj drugih vitaminov iz skupine B. Če torej želite doseči hormonsko in psihično ravnovesje, je treba poskrbeti tudi za ravnovesje hormonov oziroma za to, da vam ne primanjkuje nobenega iz skupine B. Eden od znakov pomanjkanja kakšnega od omenjenih vitaminov je lahko tudi nihanje razpoloženja, prav tako pa se lahko kaže tudi v obliki čustvene razdražljivosti in večje občutljivosti na stres.

Če pri sebi opažate naštete znake, nikar ne čakajte, da se jim pridružijo še drugi simptomi, kot so na primer izčrpanost, ampak ukrepajte čim prej! Najbolj pametno je, če si date pregledati kri samoplačniško oziroma če obiščete zdravnika, ki vas bo poslal v laboratorij in opravil morebiten druge preiskave. V primeru, da se bo izkazalo, da vam primanjkuje vitaminov iz skupine B, pa ne skrbite – danes namreč ni težko dobiti kakovostnega prehranskega dodatka, s katerim lahko obnovite zaloge vseh potrebnih vitaminov.