big bag vreča

Big bag vreče za vsak tovor

Običajno imajo transportne big bag vreče ravno dno ter na vrhu odprtino, skozi katero vanje nalagamo oziroma vsujemo tovor. Poleg takšne standardne oblike big bag vreč pa obstajajo tudi druge variante, ki so včasih glede na obliko in vrsto tovora bolj primerne. Vsak tovor ali izdelek namreč zahteva specifično embalažo, ki je prilagojena temu, za kakšen razsuti tovor gre.

Po eni strani morajo biti big bag vreče vrsti tovora prilagojene s svojo obliko, zato izdelovalci ponujajo številne različne variante. Tako so na voljo tudi posebej stabilne big bag vreče, ki ohranjajo obliko tudi po tem, ko vanje namestimo tovor. Za marsikatero vrsto tovora pa so najbolj praktične big bag vreče, ki imajo ročaje v vogalih, saj je tako s tovorom veliko manevrirati.

Zaradi vseh naštetih prednosti in raznolikih možnosti se uporabljajo v številnih panogah, pa naj si bo to gradbena ali prehranska industrija. Vanje lahko shranimo pesek, cement, drva, žaganje, pepel, žito, koruzna zrnja, krompir ali praktično kateri koli drug tovor v razsutem stanju. Glede na vrsto tovora in način uporabe lahko izbiramo med različnimi velikostmi in oblikami, ki so prilagojene vrsti uporabe.

big bag polnjenjeKupci morajo pri izbiri upoštevati tudi material, iz katerega so narejene big bag vreče, za katere se odločijo. Obstajajo namreč tudi big bag vreče, ki so zasnovane za stik z živili, pa tudi takšne, ki se jih lahko uporablja v primeru, da vanje shranjujemo izdelke, ki bi bili lahko škodljivi okolju. Vsekakor pa se pred izbiro ustrezne big bag vreče splača povprašati prodajalca, ki vam bo z veseljem svetoval, ali bi bila izbrana vreča primerna za naše izdelke ali tovor oziroma ali bi bila boljša kakšna druga možnost.

Transportne big bag vreče se sicer lahko naročijo tudi izdelane po meri. Pri tem naročnik ne izbere le poljubnih dimenzij vreče, ampak tudi obliko in druge podrobnosti, na podlagi katerih vreče čim bolj ustrezajo njegovim potrebam.