Hauraton Betonska Kanaleta

Hauraton betonske kanalete Faserfix Super

betonske kanalete - faserfix superNa trgu lahko zasledite kar nekaj podjetij, pri katerih lahko naročite oziroma kupite sisteme za odvodnjavanje meteorne oziroma padavinske vode. Takšna podjetja se javnosti predstavljajo z najrazličnejšimi elementi iz različnih vrst materialov, različnih oblik, načini vgradnje in seveda tudi s konkurenčnimi cenami. Med najpogosteje uporabljenimi sistemi pri nas so zagotovo elementi nemškega proizvajalca Hauraton. Ena od njegovih možnosti so na primer Hauraton betonske kanalete Faserfix Super.

Omenjeno podjetje se lahko pohvali z referencami celega sveta in seveda tudi s široko paleto patentov ter inovacij, ki so jih razvijali za učinkovitejše odvodnjavanje padavinske vode z različnih vrst površin.

Začetki delovanja podjetja Hauraton

Nemško podjetje Hauraton je pričelo z delovanjem v mestu Rastatt, in sicer leta 1956. Najprej so pričeli s proizvodnjo kanalet, in sicer za linijsko odvodnjavanje v kmetijstvu. V 70. letih prejšnjega stoletja se je podjetje pričelo razvijati celo do te mere, da je svoje produkte pričelo izvažati v najpomembnejša trgovska središča na zahodu. V tem času so pričeli izdelovati kanalete, ki so bile narejene iz mikroarminiranega betona s kovinskim robom. To dandanes imenujemo sistem Faserfix. Proizvajalec pa si v današnjem času lasti večje število patentov linijskega odvodnjavanja.

V omenjenem podjetju torej ponujajo več vrst sistemov za odvod padavinske oziroma meteorne vode. Delijo se na štiri glavne skupine. To so:

  • sistemi za nizke gradnje,
  • sistemi za okolico,
  • sistemi za vodo,
  • sistemi za šport.

Sistemi Faserfix

kanaleta za odvodnjavanje HauratonNa trgu se zlasti dobro prodajajo Hauraton betonske kanalete Faserfix Super, ki sodijo torej v sistem Faserfix. Takšna vrsta sistemov se na sploh najpogosteje uporablja za javne pa tudi industrijske površine, ki zaradi obtežbe prometa veljajo za najbolj obremenjene vrste površin. Armiran beton odlično poskrbi za premoščanje obtežbe, daljšo življenjsko dobo in ne nazadnje tudi za večjo trajnost.

Po drugi strani pa se lahko pri urejanju parkov, okolice ter domačih dvorišč osredotočimo na kanalete, ki se imenujejo Recyfix. Takšna vrsta kanalov za odvod je izdelana iz umetnega recikliranega materiala ter precej lepšega dizajna rešetk. Kanalete so izjemno lahke, dovolj dobro odporne na manjše obremenitve, njihova montaža je izjemno preprosta. Na gradbišču se takšna vrsta sistema zlahka lahko prilagodi dolžini z enostavnim razrezom kanala ter rešetk.

Betonske kanalete z mikroarmaturo

Izjemno zaželene so torej Hauraton betonske kanalete Faserfix Super. To so torej betonske kanalete z mikroarmaturo. Namenjene so za težje dovozne površine. Zlasti primerne so za uporabo na površinah z velikimi obremenitvami ter visokimi dinamičnimi silami do razreda F 900.