Kaj so travne rešetke?

Travne rešetke so pravi hit! Ste že slišali za njih? Predstavljene so bile že v mnogih revijah, dobro pa jih poznajo tudi krajinski arhitekti in vsi, ki se ukvarjajo z urejanjem okolice, saj se z njimi da slednjo res lepo in funkcionalno urediti. Gre pravzaprav za posebne rešetke, s katerimi utrdimo teren tako, da lahko na njem parkiramo ali po njem hodimo. Samo polaganje je zelo preprosto in hitro, kar je vsekakor velika prednost pred drugimi načini urejanja okolice. Primerne so tudi za nagnjene terene, le da je v tem primeru treba uporabiti še posebne zatiče, ki preprečijo njihovo premikanje oziroma jih z njimi lahko dobro fiksiramo.

Najbolje od vsega pa je, da lahko v odprtine v rešetkah posejemo trato. Ko ta zraste, kompletno prekrije travno rešetko, ki tako ostane skrita pogledu. Tako urejena površina je videti kot vsaka druga trata, a ima to prednost, da lahko po njej nemoteno hodimo, parkiramo vozila in podobno. Korenine travne ruše so namreč zaščitene z rešetkami, zato jih s hojo ali parkiranjem vozil ne moremo poškodovati, kot bi jih, če nad njimi ne bi bilo rešetk.

Gre torej za preprosto inovacijo, ki omogoča zelo lično ureditev okolice ali različnih površin. Predvsem pa gre tudi za zelo funkcionalno rešitev, s pomočjo katere lahko uredite parkirna mesta, ne da bi se morali pri tem odpovedati trati. Poleg tega vam pri taki ureditvi parkirnih mest ali dvorišča ni treba skrbeti za odvajanje deževnice, saj ta preprosto ponikne v zemljo, tako kot se to zgodi pri vsaki drugi trati. Tako se izognete dodatnim stroškom.

Travne rešetke prav zaradi vsega naštetega postajajo zelo priljubljene, zanje pa se odloča vedno več ljudi. Primerne so praktično za katerokoli površino in so na voljo v več različicah, med katerimi lahko izbirate. Kot že rečeno, je samo polaganje preprosto, zato ga brez težav opravite tudi sami. Ko bo vse skupaj enkrat prekrila trava, bo izgled tak, kot mora biti – lepo zelena okolica.