Kako se lahko lotite pomlajevanja kože?

V medicini in estetiki je eno najhitreje rastočih področij anti-age medicina, bolj natančno pomlajevanje kože, ki se v prvi vrsti ukvarja z iskanjem in razvojem tehnologij v namene preprečevanja in zdravljenja bolezni, povezane s staranjem človeka. Staranje je sicer naraven proces, ki čaka vsakogar izmed nas, kljub temu pa ga je mogoče nekoliko upočasniti.

Največ poudarka se zaenkrat daje področju pomlajevanja kože

Na voljo so številne taktike: od kvalitetne prehrane, izogibanja stresu, skrbi za zdravje, zadostnega gibanja, izogibanja pretiranim sončnim žarkom ipd. do zahtevnejših, kot so kirurgija, laserske tehnologije, kemični postopki ipd. Te postopke za pomlajevanje kože je sicer potrebno redno ponavljati (na več tednov ali mesecev), njihova učinkovitost pa je v prvi vrsti odvisna od starosti človeka, pa tudi od stanja kože. Zanje se odločajo tako ženske kot moški, ki si želijo ohraniti mladosten videz svoje kože.

In kateri postopki so najbolj priljubljeni?

Zagotovo sem spada lasersko pomlajevanje kože, ki je v prvi vrsti namenjeno odstranjevanju pigmentacije kože, ki ni zaželena, pa seveda odstranitvi gub. Tovrstna tehnologija omogoča pomladitev kože za kar deset let, omogoča pa tudi odstranitev manjših brazgotin, če le-te obstajajo. Primerna je za vse tipe kože. Pomembno je le, da se odločite za izkušenega strokovnjaka, ki bo delo opravil kvalitetno in zbrano.

Poleg laserjev je zelo priljubljena tudi mezoterapija, pri kateri gre za mikro injekcije in vbrizgavanje učinkovit v globino kože z namenom navlaževanja in zglajevanja gub. Priljubljena so še polnila z botulinom, ki se vbrizgajo z injekcijo, polnila s hialuronsko kislino, ki je popolnoma naravnega izvora. Na voljo je še diamantni piling, pri tem pa gre za kontrolirano luščenje povrhnjice z vakumom in diamantnimi konicami. Na ta način se odstranijo odmrle kožne celice, pospeši se cirkulacija, koža pa se prične hitreje obnavljati.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *