Hauraton kanalice za odvodnju oborinskih voda

Kanalete za odvodnjavanje naj imajo čim večji pretok

kanalice za odvod vode
Kanalice za odvod vode Hauraton.hr

Vgradnja kanalete za odvodnjavanje je nujna na številnih površinah. Pri tem pa je zelo pomemben, kakšen model je vgrajen, saj je od tega odvisno, kako dobro bo poskrbljeno za meteorno vodo. Zaradi tega je zelo pomembno, da se izbere model s čim večjim pretokom, saj ta pripomore k temu, da je v krajšem času možno odvesti večjo količino meteorne vode brez težav. Zaradi tega je pri izbiri primernega modela treba natančno preveriti, kakšen pretok ima oziroma kako učinkovit je.

Zmogljivost kanalete za odvodnjavanje

Od česa je odvisna zmogljivost kanalete za odvodnjavanje? Treba je vedeti, da na to vplivajo številni dejavniki, predvsem pa je pomembno, za kakšen model gre, saj se ti med seboj lahko precej razlikujejo. Ta mora imeti čim večji pretok in biti hkrati zasnovan tako, da meteorna voda preko njega čim bolj nemoteno in čim hitreje odteče v tla, ne da bi pri tem povzročila kakršno koli škodo. To, kako bo takšen model učinkovit v praksi, pa je odvisno od tega, ali je primerno izbran glede na potrebe površine, v katero je vgrajen.

Zaradi tega je treba pred izbiro:

  • natančno preučiti zahteve površine, kjer je potrebna vgradnja,
  • poskrbeti za izdelavo hidravličnega izračuna,
  • izračunati, kako učinkovit in zmogljiv sistem je potreben,
  • izbrati ustrezen pretok kanalete in se odločiti tudi za vse njene druge lastnosti, vključno z materialom, iz katerega je izdelana,
  • predvideti morebitne obremenitve sistema,
  • narediti skrben načrt vgradnje.

Vsaka površina ima drugačne zahteve

kanalice za voduVsaka površina ima namreč nekoliko drugačne zahteve, kar je treba upoštevati tudi pri izbiri kanalete za odvodnjavanje. Le tako bo ta res ustrezno izbrana in dovolj učinkovita. Prav tako pa je treba upoštevati tudi to, kakšnim obremenitvam je izpostavljena neka površina, saj bo takšnim obremenitvam izpostavljena tudi kanaleta. Ta mora biti že zaradi izpostavljenosti zunanjim dejavnikom in vremenskim vplivom narejena iz čim bolj robustnega materiala, če gre za prometno ali kako drugače obremenjeno površino pa je to, da je model čim bolj odporen na obremenitve, še toliko bolj pomembno.