lepilni trakovi

Lepilni trak je nujen pri pakiranju

lepilni trakLepilni trak je zagotovo nekaj, brez česar pri pakiranju enostavno ne gre. Uporablja se ga za lepljenje škatel in kartonske embalaže, pri čemer je praktično nepogrešljiv. Ko namreč škatlo zapremo, jo je treba nujno še zalepiti, da se med premikanjem, prevozom ali skladiščenjem embalaža slučajno ne bi odprla. Če bi se to zgodilo, bi se namreč njena vsebina lahko stresla, umazala ali poškodovala, kar vsekakor ni zaželeno in lahko povzroči kar nekaj nevšečnosti in škode. Pri tem je pomembno, da je embalaža tudi kolikor toliko lično zalepljena, saj je to več kot pomembno, če bo prišla v roke končnih strank.

Kakšen lepilni trak uporabiti?

Klasični lepilni trak, ki ga lahko kupimo v praktično vsaki trgovini, nikakor ni edina možnost, ki je na razpolago, čeprav se večina uporabnikov odloča zanjo. Obstajajo namreč tudi druge različice, ki so marsikdaj še veliko bolj priročne, bolj enostavne za uporabo in cenovno bolj ugodne ali pa poskrbijo za boljše lepljenje, vendar jih marsikdo ne pozna. Zaradi tega je pred izbiro treba natančno pregledati ponudbo ter med vsemi možnostmi in različicami poiskati najboljšo varianto za vaše potrebe. Pri tem se danes poleg PVC ali PP trakov vedno pogosteje uporabljajo tudi papirnati ali natron trakovi, ki so:

  • narejeni iz papirja,
  • bolj ekološki,
  • narejeni tako, da jih je mogoče enostavno reciklirati skupaj z embalažo,
  • bolj prijazni do okolja,
  • enake barve in videza kot kartonska embalaža.
  • bolj naravnega videza, kar je všeč tudi potrošnikom.

Kje kupiti pripomočke za pakiranje?

potiskan trakPri nakupu pripomočkov za pakiranje, kakršen je na primer lepilni trak, vam lahko pomaga spletna stran Intercommerce. Na njihovi spletni strani lahko najdete številne pripomočke za pakiranje, ki vam bodo močno olajšali to delo in poskrbeli za to, da bo potekalo hitreje in bolj gladko. Predvsem pa je s pravimi pripomočki možno doseči tudi to, da so izdelki bolje zapakirani. Pri tem pa ni pomembno le, kakšen lepilni trak izberete, ampak tudi to, kakšna je sama embalaža, ki jo uporabite. Intercommerce vam nudi to, poleg tega pa vam lahko pomagajo pri izbiri optimalne embalaže za vaše potrebe ter nato še vseh pripomočkov, ki jih boste potrebovali pri pakiranju.