kanaleta za odvodnjavanje Hauraton

Povozne kanalete za odvodnjavanje nove generacije 

povozne kanalete za odvodnjavanjeSe zanimate za odvodnjavanje? Povozne kanalete za odvodnjavanje so zasnovane tako, da je možno čeznje voziti. To pomeni, da gre za trpežen in odporen proizvod, ki dobro prenaša obremenitve in različne dinamične sile, to pa velja tudi za rešetke, ki so nameščene na njih. Zaradi tega se takšne rešitve uporablja na vseh površinah, ki so namenjene prometu, pa naj si gre za domača dvorišča, parkirišča, ceste, ulice, avtoceste ali kakšno drugo prometno površino. 

Odvodnjavanje dvorišč, dovozov, cest in drugih površin 

Povozne kanalete za odvodnjavanje se uporabljajo pri odvodnjavanju površin, po katerih poteka promet. Čeprav si ob tem največkrat predstavljamo ceste, pa promet poteka tudi na številnih parkiriščih in tudi na domačih dvoriščih, navsezadnje pa so udeleženci v prometu tudi kolesarji in pešci, zato je za ustrezno odvodnjavanje treba poskrbeti tudi na površinah, ki so namenjene njim.  

Rešetka predstavlja nujen dodatek 

kanaleta za odvodnjavanje dvoriščPovozne kanalete za odvodnjavanje je treba izbrati skupaj z rešetko. Rešetka je namreč tista, ki bo omogočila, da bo čeznje nemoteno potekal promet, zato je pomembno, da je ta trdna in pravilno izbrana ter narejena iz robustnega materiala, ki bo kos vsem obremenitvam. Zahteve so sicer na različnih površinah različne, kar je treba upoštevati tudi pri izbiri. Vsekakor pa je treba pri izbiri rešetke premisliti o tem, kakšne vrste promet bo potekal čeznjo in kako zelo bo obremenjena.  

Tako je za domačen dvorišče možno zbrati veliko nižji obremenitveni razred kot na primer za avtocesto ali kakšno drugo podobno prometno površino. Izbirate lahko sicer med naslednjimi obremenitvenimi razredi: 

  • kategorija A 15, ki je primerna za površine za pešce, 
  • kategorija B 125, ki je primerna za površine, ki so namenjene osebnim vozilom, 
  • kategorija C 250, ki je namenjena površinam, po katerih vozijo tudi lažja tovorna vozila, 
  • kategorija D 400, ki se uporablja na površinah, ki so obremenjena s prometom težjih vozil, 
  • kategorija E 600, ki je primerna za uporabo na zelo obremenjenih industrijskih površinah, 
  • najvišja kategorija F 900, ki je primerna tudi za letališke površine. 

Povozne kanalete za odvodnjavanje so na voljo v vseh naštetih obremenitvenih razredih ter so izdelane tako, da čim bolje služijo svojemu namenu. Njihov proizvajalec se namreč nenehno trudi še izboljšati njihovo zasnovo in delovanje, zato z vsako generacijo postajajo še boljše in bolj zanesljive.