parket Onis

Bi radi zamenjali parket?

Večslojni gotovi parket
www.onis.si/parketi/vecslojni-gotovi-parket/

Čeprav ima parket dolgo življenjsko dobo, pa ga je včasih vseeno treba zamenjati. Pri tem ni vedno razlog v njegovi dotrajanosti, ampak nam morda ni več tako všeč njegov estetski izgled, saj je trendi na tem področju skozi leta spreminjajo. Marsikje je tako še vedno položena tako imenovana ribja kost, ki jo je marsikdo v tem času tudi že zamenjal z bolj sodobnimi izvedbami, sedaj pa se spet vrača v modo. Zato je v primeru, da imate leseno talno oblogo, vedno treba premisliti, ali je res že čas za njeno menjavo ali pa bi jo lahko le pobrusili in tako obnovili.

Kdaj je dovolj le brušenje?

V primeru, da je parket še dobro ohranjen, menjava nikakor ni nujna. Dovolj je le njegovo brušenje, s katerim bo spet dobil nov, svež videz, običajno pa s tem dobi tudi nekoliko svetlejšo barvo. Pri tem je pomembno, da je sama obnova oziroma brušenje ustrezno strokovno izvedeno ter da se po njem poskrbi tudi za ustrezno zaščito lesa. Za brušenje se vam splača odločiti:

  • če je parket dobro ohranjen in na njem ni večjih nepravilnosti,
  • če so na njem le manjše poškodbe in praske,
  • če vam je njegov videz sicer všeč, zato bi ga želeli ohraniti,
  • če gre za vrsto, ki se jo da obnoviti na tak način oziroma je primerne debeline, da je brušenje sploh možno.

Kdaj se odločiti za nov parket?

parketi Ljubljana - Onis.siV primeru, da vam sedanja lesena talna obloga res ni všeč ali je že močno dotrajana, pa je najbolje začeti razmišljati o novi. Sodobne rešitve na tem področju so zelo raznolike, zato med njimi zagotovo lahko najdete kaj po svojem okusu, željah in zmožnostih. Čeprav velikokrat lahko marsikje slišite, da so lesene talne obloge drage, pa v resnici velja, da so te na voljo v zelo različnih cenovnih razredih, zato lahko izbiro prilagodite tudi svojemu budgetu. Če pri izbiri potrebujete pomoč strokovnjakov oziroma bi se z njimi želeli posvetovati o tem, kakšna lesena talna obloga bi bila najbolj primerna za vas, obiščite spletno stran www.onis.si, kjer vam bodo z veseljem pomagali.