hibridni električni radiatorji

Zakaj se odločiti za hibridno električno ogrevanje?

Urejanje načina gretja je žal velikokrat povezano z zelo velikimi začetnimi stroški, prav tako pa so običajno potrebna tudi različna gradbena in druga dela, da se tak sistem uspešno vgradi in poskrbi za njegovo delovanje. Vse skupaj torej predstavlja kar veliko finančno investicijo. Če se temu želite izogniti, se vam splača izbrati hibridno električno ogrevanje. To prinaša nižje stroške začetne investicije, saj je treba kupiti zgolj ustrezne grelnike, hkrati pa lahko na tak način zmanjšate tudi porabo električne energije, saj takšni hibridni grelniki te porabijo manj.

Dva sistema gretja v enem grelniku

hibridno električno ogrevanjeHibridno električno ogrevanje je sistem, ki združuje kar dve sodobni tehnologiji gretja. Gre torej za kombinacijo dveh sistemov gretja v enem samem grelniku, pri katerem za namestitev ne potrebujete nobenih dragih inštalacij, gradbenih ali drugih del, torej so začetni stroški takšne investicije zelo nizki. Vse, kar morate storiti, je namreč le, da kupite grelnik ter ga vgradite na steno, nato pa priklopite v vtičnico.

Grelnik bo takoj, ko ga boste priklopili, začel učinkovito segrevati prostor s pomočjo elektrike, pri čemer bo uporabil konvekcijski način gretja. Ko bo temperatura v prostoru dosegla želeno temperaturo, ki ste jo pred tem nastavili na termostatu, se bo delovanje konvekcijskega sistema avtomatično ugasnilo, s čimer se bo prekinila tudi poraba elektrike. Za ohranjanje prijetne temperature v prostoru pa bo poskrbel IR panel, ki je vgrajen na prednji stranici grelnika. Ta poskrbi za nižjo porabo in za to, da prostor ostane prijetno topel.

Hibridno električno ogrevanje ima številne prednosti

Kakšne prednosti ima hibridno električno ogrevanje in zakaj se ga splača izbrati? Naj vam naštejemo nekaj najbolj pomembnih razlogov za to:

  • učinkovito delovanje,
  • visok nivo udobja,
  • dober izkoristek električne energije,
  • zmožnost ohranjanja konstantne temperature v prostoru,
  • manjša poraba,
  • nizki stroški začetne investicije,
  • enostavna vgradnja in namestitev,
  • nizki stroški ogrevanja.

Zaradi vsega naštetega se vam zagotovo splača razmisliti o nakupu grelnika, ki princip naravne konvekcije združuje s sevalnim načinom ogrevanja. Z nakupom takšnega grelnika lahko namreč poskrbite za manjšo porabo in nižje stroške, pa tudi udobno in učinkovito ogrevanje. Več o hibridnih grelnikih lahko izveste na spletni strani silenos-ogrevanje.si, kjer boste našli veliko uporabnih informacij o bolj varčnih načinih gretja in o tem, kako lahko pri ogrevanju privarčujete.