Električni radiator za kopalnico

Kopalnica je eden od tistih prostorov, za katerega ogrevanje je nujno poskrbeti. Električni radiator za kopalnico je namenjen prav temu. Vanjo ga lahko namestimo ločeno od centralnega sistema za ogrevanje, saj za svoje delovanje potrebuje le električno napeljavo. Zaradi tega je odlična izbira povsod tam, kjer centralne napeljave ni urejene oziroma bi njena ureditev prinesla prevelike stroške ali bi bila preveč dolgotrajna. Prav tako pa pride prav tudi povsod drugje, kar še posebej velja za prehodna obdobja.

Električni radiator za kopalnico namreč omogoča, d av prehodnih obdobjih ogrejemo samo kopalnico, če je to potrebno. Največkrat je jeseni in pomladi čez dan že dovolj toplo, da ogrevanje sicer ni potrebno, zjutraj in zvečer pa v kopalnici vseeno pride prav. Zato je v njej dobro imeti grelnik montiran grelnik, s katerih lahko prostor čim hitreje ogrejete.

https://silenos-grijanje.com/oznaka-proizvoda/kupaonski-radijatori/

Da bo temu res tako, je treba izbrati učinkovit električni radiator za kopalnico s primerno močjo. Pri tem je treba upoštevati predvsem kvadraturo prostora, saj mora biti moč grelnika temu prilagojena. Prav tako pa je pomembno, da je grelnik zasnovan tako, da čim več električne energije pretvori v toploto, saj tako ogrevanje ne bo le bolj učinkovito, ampak tudi bolj varčno.

Sama montaža takšnega grelnika je sicer nadvse preprosta. Kot že rečeno, za montažo ne potrebujete nič drugega kot električno napeljavo, sicer pa grelnik montirate na steno s pomočjo nosilcev, ki so priloženi grelniku. Takoj po montaži in priklopu na elektriko lahko tega začnete uporabljati. Pri tem je pomembno le, da izberete namenski grelnik za kopalnice, saj ima tak dobro zaščiteno električno napeljavo, ta pa tako ni izpostavljena vlagi. Če kupujete grelnik za kopalnico, zato vedno preverite, ali je model varen za uporabo v njej.

Zelo priročno pa je, če izbrani grelnik poleg ogrevanja omogoča še sušenje brisač. Te se morajo namreč dobro posušiti, če hočemo ohranjati higieno in prijeten vonj v kopalnici, kar najraje naredimo tako, da jih posušimo na toplem radiatorju. Če je ta oblikovan kot lestev, je sušenje na njem zelo enostavno in priročno. Poleg tega pa boste tako lahko njegovo toploto izkoristili dvakrat – za ogrevanje in sušenje brisač