električni radiatorji

Električni radiatorji za kopalnico – da zima ne bo mrzla … 

Mrzla zima je za marsikoga neprijeten letni čas. A da temu letos ne bo tako, bodo poskrbeli kakovostni električni radiatorji za kopalnico, krasne naprave, ki s svojo energijo prijetno ogrejejo prostor ter poskrbijo za vso potrebno toplino v njem. Z njimi je na enostaven način možno poskrbeti, da bo zima za vas nekoliko bolj prijeten letni čas … 

Mrzla zima in ogrevanje 

Električni radiatorji za kopalnico GlamoxKako poskrbeti za ogrevanje v mrzli zimi? Nizke temperature se včasih začnejo že jeseni ter se nadaljujejo vse do pomladi. Čez dan se sicer zunaj zaradi sonca še nekoliko ogreje, a zjutraj, zvečer ter ponoči je v notranjih prostorih precej hladno. Električni radiatorji za kopalnico v tem smislu predstavljajo rešitve, ki jo potrebujete za ogrevanje, saj: 

  • Vam omogočajo, da za ogrevanje poskrbite takrat, ko je to potrebno (ko bi se recimo želeli stuširati, pa je kopalnica za to prehladna) – po prižigu se namreč takšen grelnik ogreje v rekordnem času, zato vam na to, da bo prostor topel ni treba dolgo čakati. 
  • Vam omogočajo uporabo brez prižiganja centralnega sistema ogrevanja – lahko jih namreč uporabljate tudi takrat, ko je ta izklopljen, kar je gotovo idealno za prehodna obdobja, kot so jeseni in pomladi. 
  • Gre za učinkovito rešitev, ki dobro in zanesljivo deluje brez kakršne koli potrebe po vzdrževanju, kljub temu pa bo grelnik vedno tam, da ga uporabite, ko ga boste potrebovali. Vse, kar boste morali narediti, je le to, da ga prižgete in že bo poskrbel za vse potrebno udobje. 

Kakšne so razlike med posameznimi modeli? 

Različni električni radiatorji za kopalnico imajo vsak drugačne lastnosti. Prvi je že ta, za kakšen način ogrevanja gre. Pri tem je pomembno, da elektriko pretvarjajo v toploto s čim manj toplotnimi izgubami ter da skrbijo za čim bolj enakomerno ogrevanje prostora z zagotavljanjem prijetne bivalne klime. K temu pripomore na primer zaščita proti pregrevanju, ki skrbi za to, da se grelnik ne segreje preveč. Najvišja temperatura grelnika mora biti nižja, kot je temperatura izgorevanja prahu, saj tako do tega ne bo prihajalo in bo bivanje in uporaba prostora bolj prijetna. Najpomembnejša lastnost, ki jo imajo električni radiatorji za kopalnico, pa je gotovo moč. Zato morate pred izbiro preračunati, kakšno moč grelnika sploh potrebujete glede na vaše potrebe in glede na velikost same kopalnice.