Kanalete za meteorno vodo Hauraton

Hauraton je priznano nemško podjetje, ki proizvaja izredno kakovostne kanalete za meteorno vodo in vse druge izdelke, ki se uporabljajo za odvodnjavanje različnih površin in preprečevanje težav, ki jih lahko na njih in na objektih povzroči meteorna voda. Z vedno več pozidanimi površinami in podnebnimi spremembami, ki nam napovedujejo vedno večjo količino padavin, je odvodnjavanje postalo še bolj pomembno, zato Hauraton nenehno išče nove, še bolj dovršene tehnološke rešitve v ta namen, ki bi bile čim bolj trajne in čim bolje poskrbele za odvodnjavanje.

kanalete za odvodnjavanje

Odlični, kakovostni in odporni materiali

Pomembno pa je seveda tudi, da so pri izdelavi uporabljeni čim bolj robustni materiali, ki so odporni na nizke in visoke temperature, zmrzal in druge zunanje dejavnike, saj je sistem za odvodnjavanje seveda postavljen na prostem oziroma vgrajen v tla. To jim uspeva s preizkušanjem različnih novih materialov, ki bi bili čim bolj optimalni za uporabo v ta namen, pa tudi čim bolj odporni, saj po njih ne le hodijo pešci, ampak tudi vozijo kolesa, motorji, avtomobili, kombiji, pa tudi težki tovornjaki ali celo še težji delovni stroji.

Zelo enostavno polaganje in vgradnja

V ta namen so tako v podjetju izdelali kanalete za meteorno vodo iz posebnega betona z armiranimi vlakni, ki je nadvse odporen in brez težav prenese tudi tiste največje obremenitve. Zato je dobra izbira za vse zelo obremenjene površine. Po drugi strani pa se je v zadnjem času kot odličen material v ta namen izkazala tudi plastična masa, ki ni le odporna, ampak tudi zelo lahka, kar zelo olajša transport (ter ga poceni), polaganje in vgradnjo.

Takšne kanalete za meteorno vodo so še posebej primerne za manjše ali zasebne površine, kjer vgradnja poteka ročno, lažji pa je tudi transport, za katerega lahko tako poskrbite kar sami. Hauraton se tako res trudi, da svojim strankam – pa naj si bodo to zasebniki, velika podjetja, proizvodni obrati ali občine, ki urejajo javne površine – ponudi tisto, kar potrebujejo: kar se da najboljše rešitve za odvodnjavanje meteorne vode oziroma deževnice. Njihovi izdelki veljajo za izredno kakovostne in zanesljive, kar je zelo pomembno, saj odvodnjavanje urejate za več desetletij vnaprej