Kateri električni radiator kupiti?

Električni radiator je odličen vir ogrevanja. Kot pove že njegovo ime, deluje s pomočjo elektrike, zaradi česar ne potrebujete nobenega posebnega priklopa ali dodatnega ogrevalnega sistema. Potrebujete zgolj in samo električni radiator, ki ga montirate na steno in nato priklopite na elektriko, in že se lahko začnete ogrevati z njim. Bolj enostavno torej ne gre!

V mrzli Skandinaviji se ogrevajo na elektriko …

V Sloveniji ogrevanje na elektriko še ni tako pogosto, saj prevladuje ogrevanje na olje ali drva. V zadnjem času so sicer ljudje začeli uporabljati tudi toplotne črpalke v kombinaciji s talnim gretjem, a takšna investicija nikakor ni poceni. Po drugi strani pa lahko električni radiator poskrbi za topel prostor praktično takoj po montaži – četudi izberete najdražji model, ta nikoli ne bo tako drag kot toplotna črpalka.

Če vas skrbi učinkovitost takšnega ogrevanja, pa vam tudi za to ni treba skrbeti: v Skandinaviji oziroma predvsem na Norveškem se večina hiš ogreva prav na tak način – z elektriko. Glede na hude in mrzle zime tam, v to, kako učinkovito je ogrevanje na elektriko, res ne smemo dvomiti. Zagotovo nam bo tudi v naših slovenskih zimah s takim načinom ogrevanja več kot toplo. Poleg tega pa takšno ogrevanje poskrbi za zdravo in prijetno notranjo klimo ter za veliko udobje pri ogrevanju. Za še več udobja lahko poskrbi sodobna tehnologija, saj je nekatere modele možno povezati tudi z brezžičnim omrežjem.

Varčen sistem ogrevanja

Poleg učinkovitosti pa tiste, ki se odločajo za ogrevanje s pomočjo električne energije, dostikrat skrbi tudi poraba oziroma to, koliko bodo vsak konec meseca plačali za ogrevanje. V tem smislu je treba povedati, da se posamezni modeli med seboj lahko zelo razlikujejo, zato je na to, koliko energije porabijo za dosego določene moči gretja, treba biti pozoren že pri nakupu. Po izredni varčnosti recimo slovijo modeli znamke Glamox, ki si jih lahko v Sloveniji ogledate in kupite v spletni trgovini silenos-ogrevanje.si. Z njimi lahko privarčujete tudi do 35 % energije!