kolagen hrana

Kolagen v hrani – kaj jesti?

kolagen v hraniAli kolagen v hrani deluje enako kot tisti v obliki prehranskega dopolnila? Katero hrano jesti, da ga dobimo dovolj in ali ga sploh lahko dobimo dovolj veliko količino zgolj s prehrano? Zakaj sploh uživati prehranski dodatek, če pa lahko to beljakovino dobimo tudi s hrano? V resnici ni tako preprosto, saj je to, koliko beljakovine lahko samo proizvode naše telo in kakšno količino jo potrebuje, odvisno od posameznika do posameznika, predvsem pa od njegove starosti.

Kolagen v hrani in v našem telesu

Če vas zanima, ali je kolagen v hrani enak kot tisti, ki ga kupite v obliki prehranskega dodatka, lahko rečemo, da to drži, saj je prehranski dodatek popolnoma naraven – torej gre za isto snov. Problem pa je, da v mladosti oziroma nekje do 25. leta starosti, ni težko dobiti dovolj te pomembne beljakovine zgolj s prehrano, saj se nato ta v našem telesu tvori še sama.

Kasneje v življenju pa to ne drži več, zato telo začne uporabljati zaloge. Prav zaradi tega njeno pomanjkanje navadno opazimo šele veliko kasneje, saj ima pred tem telo še dovolj zalog. Ko teh začne primanjkovati in telo slednjih tudi ni več sposobno tvoriti samo, pa samo kolagen v hrani ne bo dovolj, ampak nam lahko pomaga le kakovosten prehranski dodatek.

Izberite kakovosten prehranski dodatek!

Kolagen–NM hidro kolagen, 28 dnevnih dozPri tem je zelo pomembno, da izberete kakovosten prehranski dodatek. Ta mora biti:

  • naraven,
  • izdelan iz preverjenih sestavin,
  • brez vsebnosti umetnih dodatkov in konzervansov,
  • zasnovan tako, da je čim bolj učinkovit,
  • hidroliziran, saj to omogoča boljšo absorpcijo,
  • sestavljen iz kolagenskih peptidov in aminokislin,
  • klinično testiran in ustrezno certificiran, kar je znak za kakovost in varno uporabo.

Če iščete takšen prehranski dodatek, obiščite spletno stran holistic.si, kjer vas čaka hidrokolagen Novelius Medical, odličen izdelek, ki ga velja preizkusiti. Velja namreč za enega najboljših na tržišču, zato se ga vsekakor splača kupiti ter preizkusiti, ali vam ustreza. Rezultati so vidni precej kmalu oziroma že po nekaj tednih, pomembno pa je, da se ga jemlje res vsak dan.