pooblaščeni servis Kia (2)

Kolikokrat letno je treba obiskati servis Kia vozil?

Ker gre za znamko, ki statistično gledano velja za najbolj zanesljivo med vsemi znamkami avtomobilov, saj se po raziskavah sodeč kvari veliko manj kot druge znamke avtomobilov, je servis Kia vozil treba obiskati manj pogosto, kot morajo to početi lastniki drugih avtomobilskih znamk. Kljub temu pa je enkrat do dvakrat letno vseeno dobro obiskati vašega serviserja, četudi je vaš avto nov in četudi z njim nimate nobenih težav – čisto preventivno. Takšni preventivni pregledi ne vzamejo veliko časa, a so zelo priporočljivi, saj boste tako vedno vedeli, da je z vašim avtom vse v najlepšem redu in da vam ni treba skrbeti glede morebitnih težav ali okvar, ampak se lahko posvetite zgolj sami vožnji.

Kako pogosto je potreben preventivni pregled avtomobila?

Že samo servisna knjižica, ki jo ima vsak avtomobil, nam pove, da je treba avto redno vzdrževati in servisirati. V servisni knjižici je tudi natančno določeno, na koliko prevoženih kilometrov oziroma na koliko časa proizvajalec priporoča servis Kia vozil. Navodil proizvajalca se je v tem smislu pomembno držati in avtomobil peljati k mehaniku vsaj na toliko časa, kot je to napisano v vaši servisni knjižnici.

Vsekakor pa ni nič narobe, če se kdaj vmes opravi tudi še kakšen servis vozil kiadodatni preventivni pregled avtomobila. Ko je avto še nov, je seveda to veliko manj potrebno (ali celo sploh ni potrebno), kot to velja kasneje, ko ima vaš avtomobil za sabo že veliko let in kilometrov. Vsekakor pa je čisto vsak avtomobil vsake toliko časa dobro malo odpeljati na pregled k mehaniku, četudi ni z njim nič narobe in na videz vse dobro deluje. Mehanik bo avto pregledal, morda opazil kakšno skrito napako in jo hitro odpravil, morda pa samo dolil olje in podmazal ali privil kakšen del, vsekakor pa bo poskrbel, da bo za avto dobro poskrbljeno. Še posebej pa je k mehaniku na preventivni pregled avto priporočljivo peljati, preden se z njim odpravite na kakšno daljšo pot, saj boste tako na njej lahko veliko bolj mirni, saj vas ne bo skrbelo, da bi bilo z njim morda kaj narobe.

Kako skrbeti za redno vzdrževanje avtomobila?

Redno vzdrževanje vozila je najbolje prepustiti čimbolj izkušeni ekipi mehanikov. Ti bodo lahko najbolje poskrbeli za kakovosten servis Kia vozil in za to, da bo vaš avto odlično vzdrževan in da z njim tako ne boste imeli čisto nobenih težav. Preventivni pregledi namreč poskrbijo za:

  • veliko manjše število okvar,
  • izogib nekaterim večjim okvaram, ki prinesejo ne le kup težav, ampak tudi številne stroške,
  • preprečevanje nekaterih okvar in z njimi povezanim nepravilnim delovanjem vozila,
  • to, da avto zanesljivo in dobro deluje ter da ga lahko varno uporabljate,
  • to, da je avto vedno v brezhibnem stanju.

Ob enem pa redno in strokovno vzdrževanje avtomobila poskrbi tudi za podaljšanje njegove vozne dobe. Avto, ki je dobro vzdrževan, bo namreč dalj časa deloval tako, kot je treba. To pomeni, da ga boste lahko nemoteno uporabljali dalj časa oziroma bo po več letih uporabe še vedno zelo dobro ohranjen. Četudi ga nameravate po nekaj letih prodati, je za vas gotovo bolje, če prodajate dobro vzdrževan avtomobil. Slednjega boste namreč lahko prodali za višjo ceno, kar je še en razlog več, zakaj se splača redno obiskovati servis Kia vozil.