lepilni trakovi

Lepilni trak za lepljenje škatel

Kako poskrbeti za čim bolj učinkovito lepljenje škatel? Se vsak dan srečujete s takšnim delom in ga opravljate ročno, zato veste, kako zamudno je, in bi si ga radi poenostavili? Potem je zelo pomembno, da izberete primeren lepilni trak, saj si tako lahko olajšate takšno delo ter poskrbite za to, da bo potekalo hitreje in z manj zapleti. Hkrati pa lahko na tak način poskrbite tudi za to, da bo embalaža bolje zaprta oziroma zalepljena.

Lepljenje kartonskih škatel in druge embalaže

lepilni trak
Lepilni trak – Intercommerce.si

Ko izbirate lepilni trak, je najprej treba preveriti, kakšnemu načinu uporabe je namenjene. Večina trakov je namenjenih lepljenju papirja. Če je ta debelejši, kot to velja za lepenko ali karton, iz katerega so običajno narejene tudi škatle, je treba izbrati močnejši trak. Če pa je treba zalepiti embalažo iz drugega materiala, je treba biti pri izbiri ustreznega traku še bolj previden, saj vsak ne bo kos tej nalogi.

Ustrezna debelina je zelo pomembna

Poleg same vrste je zelo pomembna tudi debelina traku, ki ga uporabljate za lepljenje. Če želite škatlo ali drugo embalažo enostavno in dobro zapreti, je priporočljivo izbrati lepilni trak čim večje debeline. Tako bo pri lepljenju treba tudi manj natančnosti, kar po pohitrilo delo in poskrbelo za to, da bodo škatle veliko hitreje pripravljene na skladiščenje, transport, prodajo ali pošiljanje po pošti. Zelo tanek trak je pri tem veliko manj uporaben oziroma tudi veliko slabše poskrbi za zaprtje embalaže.

Izberite najbolj ustrezen lepilni trak

Poleg vsega naštetega pa so seveda pomembne tudi vse druge lastnosti, pri čemer ne smemo pozabiti na barvo oziroma videz. Če gre za embalažo, ki jo bo v roke dobil kupec, je njen videz vsekakor bistvenega pomena. Zaradi tega se splača razmisliti tudi o uporabi potiskanega traku. Sam tisk je poceni, tako zaradi tega sam trak ne bo veliko dražji, lahko pa na tak način polepšate njegov videz in hkrati poskrbite tudi za lepši videz celotnega paketa ali embalaže. Poleg tega lahko tisk izkoristite tudi za reklamo ali pomembne informacije za kupca.