Največje odlike dvižne košare

Delo na višini je na sploh v primerjavi z drugimi opravili pogosto težje, zahtevnejše pa tudi nevarnejše. Ravno zato je še toliko pomembneje, da si za to izberemo primerno opremo.

Oprema za delo na višini sodi v kategorijo posebne opreme, ki je namenjena zlasti učinkovitemu in varnemu opravljanju dela na višini. Omogoča torej varnost delavcem, ki se na primer ukvarjajo z gradbeništvom, vzdrževanjem, čiščenjem in reševanjem.

Ko boste raziskovali, katera oprema in stroji so primerni za delo na višini, boste med drugim naleteli tudi na dvižno košaro. Če vas bo tovrstna košara prepričala, da je najprimernejša za opravljanje vašega dela na višini, se boste morda odločili za njen nakup. Seveda je možna tudi izposoja dvižne košare, ki jo lahko uredite kar preko spleta. A najprej boste morali seveda najti primernega ponudnika.

Kdaj se odločiti za izposojo dvižne košare?

Najem oziroma izposoja dvižne košare je odlična rešitev za skladišča z regali. S pomočjo takšne naprave namreč lahko na zelo hiter pa tudi preprost način pregledate čisto vso vsebino na regalih. Operaterju pa to omogoči zelo veliko prostora in dostop do težje dostopnih predelov oziroma območij.

Z uporabo dvižne košare prav tako lahko prihranite zelo veliko časa, ki bi ga sicer porabili za postavljanje gradbenih odrov. Ko se boste odločili za najem takšne opreme, se boste izognili investiciji v opremo. Mobilna dvižna košara je denimo odlična izbira za vzdrževanje objektov, kot so na primer vzdrževanje žlebov, čiščenje oken, barvanje fasade.

Izposoja dvižne košare, ki je mobilna, vas lahko ponese tudi do več kot 10 metrov visoko, obenem pa ima še nekaj metrski stranski izteg. To v praksi pomeni, da boste zlahka segli preko ovir, kot so na primer potoki, garažni uvozi, nadstreški.

Različne vrste dvižnih košar

Izposoja dvižne košare vam omogoča izbiro dvižnih košar različnih dimenzij in lastnosti. Na voljo so dvižne košare na dizel ali na elektro pogon z različnimi kolesi ter stabilizatorji v odvisnosti od terena oziroma od same razpoložljive podlage in še drugih številnih okoliščin.

Tisti, ki se odločajo za najem dvižne košare, pa se pogosto spogledujejo tudi z drugimi napravami, kot je denimo škarjasta dvižna ploščad. Ta vam lahko omogoči samo vertikalni doseg. Zelo priljubljena izbira je tudi teleskopski viličar, ki je dobra izbira za prenašanje bremena na velike vertikalne ter horizontalne razdalje.

Celovite rešitve za delo na višini

Če je vaše delo vezano na višino in imate mlado podjetje, ste verjetno še v fazi, ko se odločate zlasti za izposojo nekaterih strojev. Morda bo za vas prav prišla tudi izposoja dvižne košare ali pa katerega drugega stroja. V tem primeru za začetek najdite ponudnika, ki vam lahko omogoči celovite rešitve za delo na višini.

Podjetje Unisel vam ponuja prav to – celovite rešitve za delo na višini. Z individualnim in fleksibilnim pristopom vam v najkrajšem možnem času najdejo odlične rešitve. Vaše delo bo zato potekalo čim bolj optimalno. V podjetje lahko pokličete ali pa jim preko spletne pošte pošljete povpraševanje. Ekipa strokovnjakov v Unisel vam bo pomagala pri izboru ustrezne naprave. Najprej vas bo soočila s številnimi nasveti, ki vas bodo pripeljali do čim boljših rešitev za delo na višini.