električni radiator za kopalnico

Ogrevanje na elektriko se splača!

Ali se ogrevanje na elektriko splača ali ne? Vsekakor! V številnih primerih gre za najboljšo rešitev, saj prinaša kar nekaj prednosti tako z vidika udobja kot z vidika energetske učinkovitosti in prijaznosti do narave in okolja. V skandinavskih državah, ki so znane tako po mrzlih zimah kot po naprednosti in ekološki ozaveščenosti, se s pomočjo električne energije ogreva celo večina ljudi, kar je znak, da gre gotovo za dober način gretja. V katerih primerih se vam tak način gretja splača, pa je odvisno od tega, kaj pričakujete od gretja in različnih drugih dejavnikov.

Gretje na elektriko, plin ali drug energent?

Ogrevanje na elektriko je možno na več načinov. Poleg njega pa obstajajo tudi številni drugi načini gretja. Žal so mnogi izmed njih zelo neprijazni do okolja, močno onesnažujejoogrevanje na elektriko ali plin zrak ter ne nudijo vsega potrebnega udobja. Tako je recimo premog, ki je še manj kot 50 let nazaj veljal za glavni vir gretja številnih gospodinjstev in tudi javnih stavb. Posledice takšnega načina gretja so se kazale v slabem zraku in nenehni sivini, ki je vladala nad mesti, zato je še dobro, da smo tak način gretja opustili. Podobno žal tudi druga trda goriva onesnažujejo okolje in zrak, zato tudi drva ne predstavljajo najbolje rešitve v ta namen. Najboljši alternativi v tem smislu sta tako plin in električna energija, ki sta tudi najbolj zeleni – najbolj prijazni do okolja, obenem pa nudita vse potrebno udobje in učinkovitost.

Kdaj se odločiti za gretje na plin in kdaj za gretje na elektriko?

Na naslovu https://silenos-ogrevanje.si/nasveti/elektricno-ali-plinsko-ogrevanje-katero-je-boljse/ boste našli pregledne povzetke informacij o tem, v katerih primerih se splača odločiti za ogrevanje na elektriko in v katerih primerih ima prednost gretje na plin. Vsak energent ima namreč svojevrstne značilnosti, ravno tako pa na to, kateri izmed njiju bi bil bolj primeren za vas, vpliva vrsta dejavnikov, ki jih je treba preučiti in izbrati bolj ugodno možnost. Pri tem si lahko pomagate tudi z zgornjim linkom, kjer boste dobili vse potrebne informacije za lažjo odločitev, katera varianta bi bila boljša v vašem primeru, kakšni so stroški vsakega od načinov gretja, kakšne so njune najpomembnejše prednosti in podobno …

Električni radiatorji za ogrevanje na elektriko

Ogrevanje na elektriko je možno na številne načine. Veliko se v zadnjih letih govori o toplotnih črpalkah, vendar pa so te zelo drage – njihova cena predstavlja velik finančni zalogaj, poleg tega pa je treba nato toplotno črpalko še inštalirati, kar tudi predstavlja določen strošek. Za namestitev slednje se tako splača odločiti le, če dobite ustrezno subvencijo, pa še v tem primeru je treba natančno izračunati, koliko bo ogrevanje res cenejše, da se vam bo nekoč investicija povrnila. Pri tem je treba navsezadnje upoštevati tudi stroške vzdrževanja. Drugo, veliko cenejšo varianto pa predstavljajo električni radiatorji, ki so dostopni vsakomur, predvsem pa omogočajo, da se z njimi lahko začnete ogrevati takoj. Njihove najbolj pomembne prednosti so:

  • zelo nizki stroški začetne investicije,
  • možnost enostavne in hitre namestitve,
  • prav nobenih stroškov vzdrževanja,
  • vse potrebno udobje pri gretju,
  • hitro in učinkovito delovanje,
  • možnost uporabe različnih pametnih funkcij.