siemens šolanje

Izobraževanje in usposabljanje za industrijo podjetja Dankon

Kaj prinaša avtomatizacija v industriji? To vedno bolj razvijajoče se področje popolnoma spreminja značaj proizvodnje in njen potek ter prinaša ogromno prednosti, ki jih številna podjetja že danes s pridom izkoriščajo. Zaradi tega vlada veliko povpraševanje po kadrih, ki imajo znanje s tega področja. Ustrezno znanje lahko osebe, ki jih to področje zanima, dobijo na različnih tečajih krmiljenja in avtomatizacije, med katerimi je tudi izobraževanje in usposabljanje za industrijo podjetja Dankon.

Tečaji, na katerih se je mogoče naučiti krmiljenja

Izobraževanje in usposabljanje za industrijo podjetja Dankon je zasnovano v obliki različnih tečajev, ki so prilagojeni predstopnji znanja udeležencev, njihovemu zaposlitvenemu profilu ter temu, kakšno znanje bi želeli na tečaju pridobiti. Zaradi tega imajo na voljo več modulov – več o njih si lahko preberete na njihovi spletni strani. Začetni moduli so namenjeni spoznavanju s področjem avtomatizacije in seznanjanju z opremo, ki se pri tem uporablja, na njih pa se udeleženci lahko naučijo osnov krmiljenja enostavnih procesov. Tudi na vseh ostalih tečajih se udeleženci učijo krmiljenja, vendar na višjem nivoju, za kar je potrebno ustrezno predznanje.

Celostno izobraževanje in usposabljanje za industrijo podjetja Dankon

Izobraževanje in usposabljanje za industrijo podjetja Dankon poteka izredno celovito. To pomeni, da se s pomočjo njihovih tečajev lahko čisti začetnik usposobi v izkušenega programerja PLC krmilnikov in različnih vrst avtomatiziranih procesov, tudi tistih najbolj zahtevnih. Omenjeni tečaji so zato primerni za različne zaposlitvene profile oziroma za različne osebe, in sicer:

  • za zaposlene v podjetjih, ki uvajajo avtomatizacijo v svoj proizvodni proces,
  • za vse, ki želijo poiskati novo zaposlitveno priložnost na področju krmiljenja in še nimajo znanja s tega področja,
  • za tiste, ki se s krmiljenjem že ukvarjajo, a bi radi nadgradili svoje znanje in ga še izboljšali,
  • za tiste, ki znajo krmiliti enostavne procese, vendar bi se želeli naučiti tudi krmiljenja bolj zahtevnih procesov.

Oprema in krmilniki, ki se dejansko uporabljajo v proizvodnji

Na omenjenih tečajih se uporabljajo oprema in krmilniki, ki se tudi sicer uporabljajo v proizvodnji pri krmiljenju avtomatiziranih procesov. Gre namreč za opremo in krmilnike iz serije Simatic S7 nemškega proizvajalca Siemens, ki velja za eno najbolj pogosto uporabljanih v številnih avtomatiziranih proizvodnih obratih po vsem svetu. Tečaji torej udeležence pripravijo na dejansko delovno okolje in delo z opremo, s katero se bodo srečevali pri takšnem delu, zato bodo udeleženci na njih dobili znanje, ki ga lahko takoj uporabijo tudi v praksi.

Za podjetja, ki se ukvarjajo z integracijo avtomatizacije v svoje proizvodne procese, je torej priporočljivo, da svoje zaposlene pošljejo na takšno celostno izobraževanje in usposabljanje za industrijo podjetja Dankon, jim dajo možnost, da pridobijo dodatno znanje s področja avtomatizacije proizvodnih procesov ter jih tako usposobijo za nove delovne naloge. Ravno tako pa so tečaji primerni za nove kadre, ki nimajo znanja s tega področja. Dejstvo je namreč, da je dobre kadre z ustreznim znanjem krmiljenja težko dobiti, zato se lahko podjetja odločijo tudi za zaposlitev oseb, ki zaenkrat še nimajo vsega potrebnega znanja, a tega nato dobijo s pomočjo temu namenjenih tečajev, ki dajejo zelo dobre rezultate. Z njimi so zadovoljni tako udeleženci tečajev kot podjetja, v katerih so ti zaposleni.