Potrebujete povozne rešetke?

Če si želite lepo urejenega dvorišča ali dovoza v garažo oziroma nasploh okolice, potem lahko za to poskrbite na različne načine. Vsekakor pa pri ureditvi ne pozabite tudi na odvodnjavanje. Ni namreč hujšega, kot če ravno lepo uredite svoje dvorišče, ko vam ob prvem večjem deževju na njem začne zastajati voda. Ta lahko povzroči različne nevšečnosti, ki se jim da izogniti tako, da se že v fazi načrtovanja ureditve razmišlja tudi o tem, da bo imela voda možnost nemoteno odteči.

Najbolje je, da vam odvodnjavanje načrtuje projektant, vsekakor pa je treba poskrbeti za to, da so vsi elementi sistema za odvodnjavanje čim bolj robustni in odporni. Tako bo vaše lepo urejeno dvorišče takšno še dolgo vrsto let in ga ne bo treba v prihodnosti prav nič prekopavati ali kakorkoli spreminjati, saj bo za odvodnjavanje poskrbljeno. Prav zato vam priporočamo, da za dvorišče ali dovoz izberete povozne rešetke, ki čim bolje prenašajo obremenitve. Imajo naj čim višji obremenitveni razred, saj nikoli ne veste, kdaj bo na vaše dvorišče ali dovoz zapeljal kamion, ki vam bo pripeljal novo pohištvo, olje, drva ali kaj drugega. Ali pa bo čez rešetke na primer zapeljal plug za čiščenje snega, kar morajo prav tako dobro prenesti.

Veliko ljudi se pri ureditvi dvorišča odloči za betonske tlakovce, zadnje čase pa je priljubljeno tudi asfaltiranje. Vendar je pri tem odvodnjavanje še toliko bolj pomembno, saj voda nima kam odteči. Zelo zanimiva možnost za urejanje dovozov in dvorišč pa so tudi tako imenovane travne rešetke. Gre za rešetke, ki jih prekriva trata, kar pomeni, da je vaše dvorišče lahko lepo zeleno, pa na njem lahko vseeno parkirate avto. Meteorna voda lahko skozi takšne rešetke enostavno odteče v tla, tako da z njimi poskrbite tako za odvodnjavanje kot za čudovito ureditev vašega dvorišča, dovoza ali okolice vaše hiše.