Stretch hood folija ali rokav

STRETCH HOOD FOLIJAKako na najboljši in najbolj ekonomičen način zavarovati palete in izdelke na njih? Za ovijanje palet z namenom zaščite se lahko uporabi različne vrste folij, med njimi pa je tudi tako imenovana stretch hood folija, ki je lahko oblikovana kot zelo praktičen in priročen rokav. Tega se enostavno povezne čez celotno natovorjeno paleto ter se tako vse izdelke na njej zelo hitro in nadvse učinkovito zaščiti pred umazanijo, prahom, vlago in drugimi dejavniki.

Zaradi enostavnosti uporabe so takšni rokavi za palete zelo priljubljeni, dodatna prednost pa je tudi njihova cenovna ugodnost. Lahko bi rekli, da gre tako v časovnem kot finančnem smislu za enega najbolj ekonomičnih načinov za ovijanje palet, saj vam prihrani kar nekaj časa in denarja, hkrati pa učinkovito zaščiti izdelke na paleti, ne glede na to, kje so ti shranjeni.

Na tak način se lahko pakira oziroma ovije prav vse izdelke na paletah, ne glede na to, za katero vrsto izdelkov gre. Vsekakor pa se stretch hood folija največkrat uporablja za pakiranje gradbenega materiala, ki je na tak način ustrezno zaščiten in pripravljen na skladiščenje ali transport. Dokler pakiranja ne razdremo je gradbeni material zaščiten tudi pred dežjem ali drugimi padavinami, kar je v primeru, da pred uporabo dolgo stoji na gradbišču, torej na prostem, več kot pomembno. Enako velja za vse druge izdelke, ki bodo morda dalj časa shranjeni na prostem ali v skladišču, kjer so lahko izpostavljeni vlagi.

Poleg tega, da stretch hood folija poskrbi za zaščito izdelkov na paleti, pa ima še en namen. Z njo se namreč poveča tudi stabilnost celotne palete, kar omogoča lažje premikanje. Paleta, čez katero poveznemo takšen rokav, postane veliko bolj stabilna in ni nevarnosti, da bi se karkoli prevrnilo ali spolzelo iz nje. S tem preprečimo morebitno škodo, ki bi lahko nastala, če bi se to zgodilo. Zaradi tega je takšno ovijanje palet priporočljivo tudi pri skladiščenju v notranjih prostorih, saj dodatno zavaruje izdelke na paleti pred potencialnimi poškodbami.