kupaonski radijator

Super praktični kopalniški radiatorji z električnim grelcem

kupaonski radijatori sa električnim grijačemAli so kopalniški radiatorji z električnim grelcem nekaj, kar se splača kupiti? So res tako super praktični, kot to obljubljajo reklame, in kako se obnesejo pri vsakodnevni uporabi? Je z njimi možno samostojno ogrevati prostor ali pa so primerni le kot dodatno grelno telo? Kako se jih namesti oziroma montira na steno in kako zmogljivi so pri svojem delovanju? Zakaj se sploh odločiti zanje in ne za kakšno drugo možnost? Kakšen model izbrati, da bo čim bolj učinkovit in od česa je sploh odvisna njihova učinkovitost oziroma zmogljivost delovanja pri ogrevanju?

Zmogljivost delovanja je odvisna od moči

Kako zmogljiv bo določen grelnik oziroma model grelnika, je vsekakor odvisno predvsem od njegove moči. Kopalniški radiatorji z električnim grelcem so namreč zasnovani tako, da lahko delujejo z določeno najvišjo močjo, ki je natančno specificirana za vsak model posebej. Ta podatek nam pove, kako dobro bo lahko nek model ogreval prostor in ali bo njegova moč zadostovala za kvadraturo, ki jo je treba ogreti s pomočjo elektrike.

Običajno lahko isti model grelnika kupite v različnih izvedbah, ki se med seboj razlikujejo predvsem glede na zmogljivost – torej glede na to, s kakšno električno močjo so sposobne ogrevati nek prostor. Večja moč je namenjena večjim prostorom, za ogrevanje katerih gre tudi več energije, pri manjših prostorih oziroma prostorih z manjšo kvadraturo pa je dovolj že nižja moč – včasih celo minimalna. Zaradi tega je moč vedno treba prilagoditi kvadraturi prostora, če želimo, da bo ogrevanje učinkovito in takšno, da bomo z njim zadovoljni.

Nižja cena pogosto pomeni nižjo moč

kupaonske grijalice i radijatoriMoč naprave za ogrevanje je gotovo ena od bistvenih lastnosti, na katero je treba biti pozoren pri nakupu. Ob tem velja poudariti, da je treba ob ogledovanju različnih modelov vedno gledati tudi na moč, saj se ta od modela do modela razlikuje. Velikokrat se bo zgodilo, da boste opazili nek grelnik z zelo nizko ceno, a kmalu spoznali, da ima tudi veliko nižjo moč kot nek drug model, ki je tudi v vašem izboru. Če boste isti tip grelnika, ki je imel pri nižji moči nižjo ceno, pogledali v izvedbi z višjo močjo, pa bo tudi cena takšnega modela zagotovo višja. Zato je med seboj vedno treba primerjati le grelnike z isto močjo, saj so le takšni kopalniški radiatorji z električnim grelcem resnično primerljivi med seboj.