povezovalni trak PP

Trak za povezovanje palet 

trak za povezovanje palet
Trak za povezovanje palet

Kakšen trak za povezovanje palet se najbolje obnese pri uporabi? Za lažjo uporabo je nujna njegova čim večja fleksibilnost oziroma upogljivost, ki omogoča bolj enostavno rokovanje z njim. To je še sploh pomembno, če se bo to delo opravljalo ročno. Tak način dela sicer zahteva kar nekaj časa, pa tudi veliko večjo stabilnost se da doseči, če v ta namen uporabimo stroj. V primeru večjega števila palet ali tovora, ki ga je treba vsak dan povezati, zato velja razmisliti o nakupu ustreznega stroja. V večjih skladiščih in proizvodnjah, pa tudi prevozniških podjetjih in še kje, pa je nakup takšnega stroja zagotovo nuja, saj brez njega vsega dela sploh ne bi bilo možno opraviti. 

Stabilizacija tovora na paletah 

Palete se pogosto uporabljajo za natovarjanje različnih vrst blaga ali tovora, za njegovo skladiščenje in transport. Kako stabilizirati tovor na paleti? Tovor na paleti lahko zgrmi iz nje, če ni ustrezno pritrjen nanjo in stabiliziran. Za to poskrbi trak za povezovanje, s katerim tovor stabiliziramo, povežemo skupaj in ga ob enem pritrdimo tudi dobro na paleto. To je zelo pomembno, saj s tem poskrbimo za: 

  • njegovo lažje premikanje in lažji transport od točke A do točke B, 
  • veliko manj nevarnosti za poškodbe, do katerih bi lahko prišlo med premikanjem tovora, 
  • za večjo varnost in zaščito tovora ter za to, da bo ta nepoškodovan prišel na cilj, 
  • za lažje nakladanje in razkladanje tovora. 

Trak za povezovanje poskrbi za ustrezno zaščito 

povezovalni trakovi za tovorTrak za povezovanje mora biti izbran tako, da ustrezno zaščiti tovor pred morebitnimi padci in poškodbami, do katerih bi lahko prišlo, če tovor na paleto ne bi bil dobro pritrjen oziroma ne bi bil dovolj močno povezan med seboj. To je še posebej pomembno, če gre za več izdelkov, ki jih je treba naložiti na paleto in pripraviti za skladiščenje ali transport. 

Zaradi tega je zelo pomembno, da je njegova natezna trdnost prilagojena teži tovora, ravno tako pa morajo biti tovoru in njegovim lastnostim (velikosti, obliki, vrsti …) prilagojene tudi druge tehnične karakteristike traku. Le tako bo ta dobro služil svojemu namenu in poskrbel za ustrezno zaščito. Če želimo poskrbeti za njegovo čim lažjo uporabo in za to, da bo sam postopek uporabe čim krajši, je pametno kupiti stroj, ki poskrbi za to. Hkrati pa stroj skrbi tudi za optimalno stabilizacijo tovora in za čim večjo ekonomičnost celotnega procesa.