barvni čopiči

Znižanje stroškov tiskanja

Kljub temu, da v podjetju nastaja veliko stroškov na različnih področjih in da na stroške tiskanja marsikdo gleda kot na zanemarljive, niso tako nepomembni. Že sam strošek s tiskalnikom, če je ta kvaliteten, je velika investicija. Potem pa so tukaj še sprotni stroški s porabo papirja in črnila, ki jih lahko s pravim pristopom pomembno zmanjšamo. Barvno tiskanje je npr. lahko marsikdaj nepotrebno.

Določite pravila tiskanja

S pravili za tiskanje, ki ste jih določili, seznanite zaposlene v podjetju. Pravila napišite na list papirja in jih razobesite na vidna mesta po pisarnah. Po različnih oddelkih so lahko značilnosti tiskanja različne, zato lahko temu prilagodite tudi pravila tiskanja. Že samo s tem, da bodo pravila razobešena in vsem na očeh, boste pripomogli k temu, da bodo zaposleni razmislili, preden bodo npr. izvedli nepotrebno tiskanje oziroma bodo to naredili na čim manj potraten način. to bo imelo nanje psihološki vpliv.

Nastavitve tiskalnika

Že s tem, da boste spremenili nastavitve tiskalnika za tiskanje, boste lahko pomembno pripomogli k znižanju stroškov. Tako npr. lahko nastavite avtomatsko dvostransko tiskanje dokumentov. Na tak način se bodo stroški za papir prepolovili. Če gre za področje dela, kjer ni potrebe po barvnem tiskanju, lahko nastavite tudi opcijo črno-belega tiskanja. Preberite navodila za tiskalnik, ki ga uporabljate in uvedite še druge nastavitve, ki vam bodo pomagale pri znižanju stroškov tiskanja.

Črno-belo tiskanje

Barvno tiskanje je luksuz, ki ga večina podjetji sploh ne potrebuje. Tudi večina strank je čisto zadovoljnih, če dobi dokumente v črno-belih odtenkih. Stroški so na tak način vsekakor dosti nižji na račun porabe črnila. Pri črno-belem tiskanju potrebujete le eno kartušo, medtem ko je v primeru barvnega tiskanja večinoma potrebno uporabiti štiri kartuše. Vseeno pa je barvno tiskanje v nekaterih primerih nuja, ampak naj bo, če se le da, bolj izjema kot pravilo.

Barvno tiskanje na najbolj primernem tiskalniku

Tiskalniki se med seboj zelo razlikujejo glede kvalitete tiskanja barvnih kopij pa tudi glede varčnosti z barvami, zato je pametno, da ko se že lotimo barvnega tiskanja, to izvedemo z najbolj ustreznim tiskalnikom.

Vir: cartridgeworld.com

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *