električni radijatori za kupatilo

Električni kopalniški radiatorji tudi za dodatno segrevanje

električni kupaonski radijatoriDejstvo je, da objekte lahko ogrevamo tudi na elektriko. V takšnem primeru toploto v prostore dovajajo električni radiatorji. Tovrstne naprave lahko uporabljamo tudi kot učinkovita dodatna ogrevalna telesa, kadar na primer hočemo ogreti samo eno sobo. Misel nas ob tem pripelje na električno napravo, ki je posebej zasnovana za kopalniški prostor.

Varčni električni kopalniški radiatorji veljajo za naprave, ki hitro pa tudi izjemno učinkovito ogrejejo celotni prostor. Njihova največja prednost pa je zagotovo tudi ta, da ne potrebujejo nobene prav posebne dodatne napeljave, ker jih lahko povsem enostavno vklopimo v vtičnico.

Električni radiator za kopalnico lahko zelo natančno uravnava temperaturo v prostoru. Mogoče ga je namreč programirati s termostatom. Navadno takšna naprava na elektriko vsebuje olje, ki je, kot vemo, odličen akumulator toplote. Varčni električni kopalniški radiatorji se lahko uporabljajo tudi kot posebne prenosne naprave, seveda lahko tudi kot vgrajena ogrevalna telesa.

Uporabni tudi za sušenje brisač ter perila

Kopalnica je praviloma prostor, kjer za dobro in prijetno počutje potrebujemo precej višjo temperaturo v primerjavi z ostalimi domačimi sobami. Električni kopalniški radiatorji prostor torej hitro ogrejejo, uporabljajo pa se lahko tudi za sušenje brisač ter drugega perila.

Takšne naprave morajo biti seveda zelo dobro zaščitene pred vlago pa tudi pred škropljenjem vode. V tem primeru ste lahko povsem brez skrbi, da bi vas na primer stresla elektrika. Kljub vsemu pa je seveda najpametneje, da so takšne naprave vsaj 60 centimetrov odmaknjene od mokrih elementov, na primer od umivalnika ali tuš kabine.

Ustrezna dimenzija ter moč kopalniškega radiatorja na elektriko

električni radiatoriKopalniški radiator na elektriko vam omogoča, da lahko s pomočjo učinkovitega termostata zelo natančno nastavite želeno temperaturo in čase, za katere želite ogrevanje. Naprava vam lahko služi tuid kot dodatni vir ogrevanja, prav tako velja za samostojno ogrevalno telo.

Pri izbiri električnega radiatorja za kopalniški prostor bodite predvsem pozorni na njegovo velikost oziroma na dimenzije pa tudi na samo moč radiatorja. Pri izbiri teh dveh dejavnikov vam lahko pomaga izkušeno ter strokovno podkovano osebje v specializirani prodajalni s tovrstno opremo.

Kakšna je cena za električni kopalniški radiator

Na sploh vas električni kopalniški radiatorji lahko stanejo različno veliko denarja. Povprečna cena za samostoječi električni radiator se giblje nekje med 50 ter 250 evri. Cena vgradnih radiatorjev na elektriko pa se giblje nekje med 100 ter 300 evri.