Folija iz penjenega polietilena

Polietilenska folija EPE oziroma folija iz penjenega polietilena je tista nekaj milimetrov debela penasta folija, ki jo večina kupcev dobro pozna. Vanjo so namreč zaviti številni izdelki, ki jih kupimo: računalniški monitorji, kozarci, prenosniki, keramične skodelice in še marsikaj drugega. Pogosto so s posebnimi kotniki oziroma tako imenovani profili iz takšne folije zaščiteni tudi vogali pohištva, slike ali kakšnega drugega izdelka.

Čeprav takšno folijo pozna veliko ljudi, saj se z njo pogosto srečamo, ko želimo odpakirati izdelke, ki jih kupimo, pa le malokdo ve, da je folija iz penjenega polietilena ne le zelo lahek in tanek material, ki nudi dobro zaščito, ampak da gre tudi za material, ki ga je možno reciklirati. Prav zato se trgovci tako pogosto odločajo zanj, saj gre v vseh pogledih za odlično izbiro. Folija iz penjenega polietilena je vsekakor dobra pakirna rešitev!

Po eni strani namreč odlično opravi svojo nalogo zaščite izdelkov pred lomljenjem, poškodbami, vlago in razbitjem ter omogoča zelo enostavno ter ekonomično pakiranje, hkrati pa je še do okolja prijazna izbira. Ne le zato, ker jo je možno reciklirati, ampak tudi zato, ker se med izdelavo takšne folije uporabljajo le neškodljivi penilci, ki ne onesnažujejo okolja. Seveda pa je njena prednost tudi ta, da je zelo lahka, kar pomeni, da skorajda nima vpliva na težo embalaže oziroma paketa, kar omogoča njegovo lažje prenašanje in prevažanje, pa tudi nižjo poštnino v primeru, da ga nameravamo poslati po pošti.

Folija EPE ima sicer lahko poljubno debelino, ki mora biti izbrana glede na vrsto izdelka in druge dejavnike, kot so način shranjevanja, vrsta transporta in podobno. Iz folije so lahko izdelani tudi različni izdelki, ki se uporabljajo za zaščito pri pakiranju oziroma med transportom. Folija iz penjenega polietilena oziroma penjena polietilenska folija EPE se tako poleg že omenjenih profilov ali kotnikov uporablja za izdelavo rokavov, trakov, vreč in podobnega.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *