lovilec olj - aquafix

Kako pogosto je treba prazniti lovilec lahkih tekočin?

lovilec lahkih tekočin
Lovilec lahkih tekočin – Odvodnjavanje.si

Lovilec lahkih tekočin se uporablja za to, da takšne tekočine ne preidejo v odpadno vodo in je ne onesnažijo. V takšni napravi se torej nabirajo onesnaževalci, in ko se jih tam nabere dovoljšno količino, je treba poskrbeti za praznjenje. Za to običajno poskrbijo komunalna podjetja, ki nato poskrbijo tudi za odvoz. Kako pogosto bo potrebno praznjenje takšne naprave, pa je odvisno od številnih dejavnikov, ki pomembno vplivajo tudi na izbiro ustreznega modela. Teh namreč obstaja več vrst, zato je pred izbiro treba natančno pregledati ponudbo, predvsem pa razmisliti, kakšno napravo sploh potrebujete glede na svoje potrebe.

Kako velik lovilec lahkih tekočin potrebujete?

Pri nakupu lahko izbirate med različnimi modeli ter tako med njimi poiščete lovilec lahkih tekočin s specifikacijami, ki vam ustrezajo. Modeli se med seboj razlikujejo tudi po velikosti, od česar je odvisno tudi to, kakšna bo njihova kapaciteta. Če bo ta zelo majhna, boste morali morda napravo bolj pogosto prazniti, seveda pa je to odvisno tudi od tega, kakšne količine odpadne vode bo morala prečistiti, saj se to od objekta do objekta lahko močno razlikuje. Zagotovo pa je pri izbiri vedno treba gledati na lastne potrebe, pa tudi na zakonodajo, ki določa uporabo takšnih naprav ter tudi to, kakšna vrsta naprave se mora uporabljati za določen namen.

Separatorji oziroma lovilci lahkih tekočin za vse potrebe

lovilec maščobKakovosten separator, kakršno ime se tudi uporablja za lovilec lahkih tekočin, poskrbi za učinkovito prečiščevanje odpadne vode v skladu s predpisi in vsemi zakonskimi standardi, ne glede na to, kako močno je odpadna voda onesnažena. Glede na veliko izbiro različnih modelov je možno med njimi poiskati takšnega, ki vam ustreza. Tako so na razpolago različne vrste, kapacitete in oblike, ravno tako pa se modeli med seboj razlikujejo tudi po materialih, iz katerih so izdelani. Materiali, iz katerih so izdelane takšne naprave, so tako lahko jeklo, beton, PE ali PP umetna masa.

Praznjenje separatorjev

Ko se lovilec lahkih tekočin oziroma separator napolni, ga je treba izprazniti. Takrat je treba poklicati komunalno podjetje, da poskrbi za to ter nabran material odpelje v čistilno napravo, da se ga ustrezno prečisti. Kdaj bo to potrebno, je odvisno predvsem od tega, kakšno kapaciteto izberete, nujno pa je ob tem treba poskrbeti še za čiščenje naprave. Tudi za to lahko poskrbi komunalno podjetje.