vitamin d preprečuje

Odličen vitamin D3 za otroke

vitamin d3 za otrokeKateri vitamin D3 za otroke izbrati, če hočete okrepiti njihov imunski sistem? Kateri je najbolj primeren zanj, dobrega okusa in tudi najbolj učinkovit? Na kaj je treba biti pozoren pri nakupu in ali je dobro, da poleg samega D3 izdelek vsebuje tudi druge dodatke? Ali je tak dodatek nujno kupiti v lekarni ali pa se ga da dobiti tudi kje drugje in je morda tam celo cenejši?

Dodatek za imunski sistem

Vitamin D3 za otroke je odličen dodatke za imunski sistem. Ključen je namreč za njegovo delovanje, zato je nujno treba poskrbeti za to, da ga imamo v telesu dovolj. To velja tako za otroke kot odrasle, predvsem pa je treba vedeti, da gre za snov, ki jo po naravni poti težko dobimo v takšni količini, kot jo potrebujemo. Za tvorjenje omenjene snovi, ki je pomembna za imunski sistem, je namreč nujna izpostavljenost sončnih žarkom. Poleti s tem običajno ni težav, a že pozno jeseni poletne zaloge počasi začenjajo pojenjati. Ker je to ravno čas, ko svoj pohod začnejo virusi, imunski sistem nanje ni najbolje pripravljen. Da se to ne bo zgodilo, nam lahko pomaga omenjeni prehranski dodatek.

Kakšen vitamin D3 za otroke izbrati?

vitamin d3 za otroka
Vitamin D3 za otroke, 150ml

Vitamin D3 za otroke mora biti kakovosten in izbran tako, da je primeren za njihovo starost. Pred nakupom je treba natančno preveriti, za kakšen izdelek gre, kaj vsebuje itd. Pri tem pa je možno izbirati med samim D3 in med takšnim izdelkom, ki poleg njega vsebuje še druge dodatke. Ti so lahko koristni, vsekakor pa se velja pozanimati, za kakšne dodatke gre in ali jih imunski sistem resnično potrebuje za svoje delovanje oziroma ali lahko tudi z njimi poskrbite za njegovo večjo odpornost. Med sestavinami, ki lahko pripomorejo k temu, so na primer:

  • beta glukani,
  • vitamin C.

Poleg tega pa je pri izbiri takšnega prehranskega dodatka, ki je namenjen otrokom, zelo pomemben tudi okus. Če izdelek ne bo prijetnega okusa, ga namreč otroci ne bodo želeli jemati. A na srečo se dosti proizvajalcev tega še kako zaveda, zato izdelke, ki so namenjeni otrokom, obogatijo s prijetnimi okusi, kot je na primer okus gozdnih sadežev. Takšen okus ima na primer izdelek, ki ga v ta namen lahko kupite na holistic.si in ki tudi sicer velja za zelo kakovostnega. Poleg tega pa ima glede na kakovost, odličen okus in visoko učinkovitost tudi ugodno ceno.