električni radiator

Kateri električni radiator za kopalnico izbrati?

Za ogrevanje kopalnice lahko uporabite talno gretje, radiator, ki je povezan s centralnim gretjem, kalorifer ali električni grelnik. Prav slednji velja za eno najbolj priročnih možnosti, ki lahko v najkrajšem možnem času poskrbi za ogrevanje prostora, se pa pri tem postavlja vprašanje, kateri električni radiator za kopalnico izbrati – obstajajo namreč številni modeli, zato se ni najlažje odločiti, kateri bi bil najbolj primeren za vas.

Za kakšen grelnik se odločiti?

električni radiator za kopalnicoČe ste že kdaj uporabljali električne grelnike, potem veste, da je z njimi možno zelo hitro doseči visoko temperaturo v prostoru, saj se takšni grelniki lahko močno segrejejo že v zelo kratkem času – v samo nekaj minutah. To je pri ogrevanju kopalnice zelo pomembno, zato je najbolj primeren odgovor na vprašanje, kateri električni radiator za kopalnico izbrati, to, da naj bo ta predvsem čim bolj učinkovit. To pomeni:

  • da mora moč ustrezati kvadraturi kopalnice,
  • da večja ko bo moč, hitreje bo grelnik ogrel prostor,
  • da mora imeti čim manj toplotnih izgub in čim več električne energije pretvoriti v toploto.

Najbolj kakovostni modeli takšnih grelnikov v toploto pretvorijo kar več kot 98 % električne energije. Takšni modeli so tako res energetsko učinkoviti, kar je veliko bolj prijazno do okolja, pa tudi do vas in vašega udobja, saj lahko v zelo kratkem času z njimi ogrejete prostor na zaželeno temperaturo. Zato je res pomembno, da na tržišču poiščete grelnik s čim večjo učinkovitostjo.

Več stopenj gretja

Električni radiator z WiFi - GLAMOX H40Ko izbirate, kateri električni radiator za kopalnico izbrati, se vam splača izbrati takšnega, ki omogoča vsaj tri različne stopnje gretja. To je pomembno zaradi tega, ker boste grelnik uporabljali v različnih letnih časih in pri različnih zunanjih temperaturah, zato vaše potrebe po ogrevanju ne bodo enake skozi celo leto. Včasih bo dovolj že, če bo grelnik poskrbel za dvig temperature le za kakšno stopinjo, pri zelo nizkih zunanjih temperaturah sredi najhujše zime pa bo moralo biti ogrevanje veliko bolj učinkovito. Zato je zelo priročno, če lahko sami nastavite način oziroma stopnjo delovanja grelnika.