fotokopiranje

Kateri tiskalnik kupiti, da bo fotokopiranje kar najbolj ugodno?

Fotokopiranje je dejavnost, ki je v večini podjetij dnevno na sporedu. Prav zato predstavlja tudi vir številnih stroškov, ki so povezani najprej z nakupom ustreznih tiskalnikov, potem pa je treba računati še s sprotnimi stroški za papir in črnilo. Ker je cilj vsakega podjetja, da si kar najbolj zviša prihodke in zmanjša odhodke, je tudi temu področju treba nameniti posebno pozornost.

Začetna investicija

Že v fazi, ko gremo v nakup tiskalnikov za tiskanje in fotokopiranje, moramo biti pozorni na to, da kupimo tako napravo, ki nam bo hkrati omogočala vse potrebne funkcije, po drugi strani pa investicija ne bo predraga. Vendar pa je napačno pri nakupu naprave gledati zgolj na samo ceno tiskalnika. Treba se je pozanimati tudi, v kolikšni meri je tiskalnik, ki smo si ga izbrali, varčen pri porabi črnila. Na dolgi rok je namreč to še toliko bolj pomembno iz vidika prihrankov.

Tiskalniki se razlikujejo glede na postavitev kartuš

Tiskalnikov je v današnjih časih na trgu malo morje. Omogočajo nam tiskanje, fotokopiranje, skeniranje in številne druge napredne funkcije. Pomemben faktor iz vidika prihranka se kaže v samih kartušah. Nekateri tiskalniki, predvsem tisti najbolj preprosti, vsebujejo le dve kartuši. Ena je črna, druga pa vsebuje tri osnovne barve in sicer modro, rumeno in rdečo. Nakup takega tiskalnika se nam splača, če naše potrebe po tiskanju niso preveč visokoleteče, ampak imamo namen uporabljati zgolj osnovne funkcije ter ne pričakujemo neke posebne kvalitete.

Drug tip tiskalnikov je tak, da je vsaka izmed že navedenih barv v svoji kartuši. To je iz vidika varčevanja bolj ugodno, saj nam ni treba zavreči kartuše, ko zmanjka ene barve, ampak lahko vsako barvo porabimo do konca. Potem je tukaj še tretja kategorija tiskalnikov kar se tiče hrambe črnila in sicer tiskalnik, v katerem kartuš sploh ni. Znotraj njega se nahaja le prekat, kamor dotočimo črnilo, ko tega zmanjka. To je kar se tiče oklestenja stroškov še najboljša možnost, saj embalaža kartuše predstavljajo velik strošek in z uporabo takega tiskalnika se temu strošku izognemo. Dokupujemo črnilo v posebnih vrečkah. Je pa tak postopek vlivanja črnila nekoliko drugačen, zato je potrebna previdnost pri dotakanju črnila.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *