Kolagen za sijoče lase in napeto kožo

Kolagen v hrani – kje ga najdemo?

Ali kolagen v hrani učinkuje enako kot tisti, ki ga kupite v obliki prehranskega dodatka? Je sploh prisoten v hrani in v kakšnih količinah? Ga naše telo lahko dobi tudi na tak način in katero hrano moramo jesti, da bi te pomembne beljakovine dobili v zadostnih količinah? Lahko samo z ustrezno izbiro hrane poskrbimo za bolj mladosten videz kože in manj gub?

Kolagen v hrani
https://www.holistic.si/kolagen-za-lase-kozo-in-sklepe/

Prehrana vpliva na naš videz in počutje

Če želimo razumeti, kako na naše telo deluje kolagen v hrani, moramo najprej razumeti pomen prehrane. Prehrana je vsekakor pomemben del našega življenja. Včasih se sploh ne zavedamo, kako zelo lahko vpliva na naše počutje, pa tudi na naš videz. Vsi vemo, da nezdrava, mastna in presladka prehrana na koži povzroči številne neželene spremembe, enako pa velja v primeru, če nam primanjkuje vitaminov in ostalih snovi, ki so nujni ne le za pravilno delovanje našega telesa in za to, da ostanemo zdravi, ampak pomembno vplivajo tudi na videz naše kože.

Kolagen v hrani

V resnici naše telo beljakovine z imenom kolagen ne dobi iz prehrane, ampak jo samo proizvaja. Mora pa zato s prehrano dobiti dovolj drugih snovi, kot sta na primer esencialni aminokislini glicin in prolin. Zato moramo uživati veliko stročnic, kot sta leča in fižol, pa tudi sadja in zelenjave (recimo banan, buč, špinače, zelja itd.). Pri tem pa ne smete pozabiti tudi na vitamin C in nekatere druge snovi, ki jih mora imeti naše telo dovolj, če želimo, da bi se ta beljakovina v njem uspešno tvorila.

kolagen za zdrave sklepe brez bolečin

V mladosti je sicer njeno tvorjenje bolj intenzivno, po 30. letu pa je dobro začeti jemati prehranski dodatek, ki nam pomaga pri njeni tvorbi. Le tako bomo lahko poskrbeli in ohranili mladostno in sijočo kožo. Ustrezna prehrana ter predvsem veliko tekočine in zdrav življenjski slog pri tem zagotovo pomagajo, a sami po sebi niso dovolj za to, da bi se znebili gub. Za to namreč lahko poskrbi le kakovosten prehranski dodatek.