Krčne žile operacija

Krčne žile predstavljajo zelo pogosto težavo, pa naj si gre za estetski ali zdravstveni problem. Veliko ljudi zato v iskalnik vpisuje besede krčne žile operacija, saj so slišali, da se da na tak način odpraviti to težavo. Vendar pa vam ni treba uporabljati ključnih besed krčne žile operacija, ampak lahko obiščete kar specialistično ambulanto Venula (Murgle center, Ljubljana), saj so tam specialisti tako za krčne žile kot za različne vrste operacij in s tem odpravljanje težav v zvezi z njimi. V nadaljevanju vam predstavljamo samo nekaj osnovnih informacij o zdravljenju, več pa boste izvedeli, če obiščete njihovo spletno stran.

Laserska operacija

Najpogostejša metoda zdravljenja krčnih žil je v zadnjem času tista, pri kateri se uporablja laser. Gre za že uveljavljeno sodobno metodo, pri kateri z laserjem žil ne odstranijo, ampak jih samo zaprejo. Zaradi tega je okrevanje precej krajše in lažje, manjkrat pa pride tudi do krvavitev ali vnetij po samem posegu, kar je vsekakor velika prednost. Takšen način zdravljenja je zaradi tega zelo priljubljen, žal pa ni primeren čisto za vse paciente, zato se je včasih treba odločiti tudi za druge metode.

Radiofrekvenčna ablacija

V zadnjem času se namesto laserske metode marsikdaj že uporablja tudi radiofrekvenčna ablacija. V osnovi je ta metoda zelo podobna laserski, le da se pri tem ne uporablja toplotnega zapiranja žil z laserjem, ampak se za to uporabi radiofrekvenčne valove. Zaradi izredne učinkovitosti in določenih prednosti pred laserjem bo najbrž to postala metoda, ki se bo v prihodnosti največkrat uporabljala za zdravljenje, saj je pri tem zelo uspešna. Daje namreč odlične rezultate ter povzroča veliko manj zapletov po samem posegu.

Klasična operacija

Kot že pove njeno ime, gre za klasični način zdravljenja. Še ne dolgo nazaj je bil to edini način zdravljenja, danes pa obstajajo tudi druge metode. Pri tej metodi gre sicer za odstranitev krčnih žil, v čemer se tudi najbolj razlikuje od laserske ali radiofrekvenčne metode. Običajno vseh žil namreč ni mogoče zapreti z lasersko ali radiofrekvenčno metodo, zato se takrat uporabi klasično zdravljenje.