leseni okvirji za palete

Lesene palete za skladiščenje in transport 

lesene palete
Lesene palete – Intercommerce.si

Lesene palete so stalnica v procesu skladiščenja in transportiranja raznih vrst tovora. Uporabljajo se že mnogo let in, kljub temu da obstajajo tudi različice iz plastike, kovine in drugih materialov, ostajajo ena najbolj uporabnih in ena najbolj uporabljenih rešitev v ta namen. So namreč praktične za uporabo in cenovno dostopne, še ena njihova odlična lastnost pa je ta, da jih je možno uporabiti tudi večkrat. Zaradi tega še dolgo ne bodo izginile iz prodaje, saj so za marsikatero podjetje praktično nepogrešljive. 

Nakup lesene palete 

Čeprav vsi vemo, kako izgledajo lesene palete, in čeprav se nam na prvi pogled te morda zdijo precej podobne med seboj, pa med njimi obstajajo tudi razlike. Te se največkrat pokažejo pri sami uporabi, zato je zelo pomembno, kakšne izberemo, ko se odločimo za nakup. Seveda je pri izbiri pomembno paziti na ustrezne dimenzije, saj obstaja več različnih možnosti, ki so prilagojene sami velikosti tovora, ki se ga bo prevažalo ali prenašalo na njih. Poleg tega pa je treba biti pozoren tudi na to, kakšni obremenitvi so namenjene oziroma s kako težkim tovorom jih je možno uporabljati. 

Vendar pa same dimenzije in najvišja možna obremenitev nikakor nista edini pomembni lastnosti, na katero je treba biti pri izbiri in nakupu pozoren, če želimo izbrati izdelek, ki nam bo dobro služil v praksi in ga bomo lahko nemoteno uporabljali za namene skladiščenja, premikanja tovora, transporta itd. Zelo pomembna lastnost je namreč tudi sama kvaliteta, zato je važno, da jih kupite pri ponudniku, ki ne išče najcenejših bližnjic pri izdelavi končnega produkta, ampak se trudi izdelati produkt, ki bo lahko: 

  • odlično služil svojemu namenu, 
  • dobro prenašal obremenitve, 
  • zdržal večkratno uporabo brez težav. 

Za lažji transport in skladiščenje 

Intercommerce vse za pakiranjeVsak, ki se mu je že zgodilo, da je paleta pod težo tovora ali ob premiku počila, pa ve, kako je to nadležno. Zaradi tega se lahko tovor poškoduje, treba se je ukvarjati z njegovim raztovarjanjem in ponovnim natovarjanjem ipd. Vsemu temu pa se lahko izognemo, če že v osnovi kupimo kakovostne lesene palete. Kje jih kupiti? Eno od možnosti predstavlja Intercommerce, podjetje, ki se ukvarja z rešitvami za pakiranje, skladiščenje in transport in ki se trudi za to, da so vse rešitve v njihovi ponudbi čim bolj kvalitetne. Obiščite torej njihovo spletno stran in naročite izdelke, ki jih potrebujete!