sodobni gotovi parketi

Masivni ali gotovi parketi?

Nekdaj je veljalo, da morajo biti parketi obvezno masivni, danes pa temu ni več tako. Sodobni gotovi parketi so namreč zelo kakovostni, kar omogoča napredek tehnologije in znanje pri konstrukciji takšnih talnih oblog.

Gotovi parketi se namreč odlično obnesejo v praksi, saj imajo številne prednosti, ki vam jih predstavljamo tukaj:

1. Gotovi parketi so obstojni in lepi – Današnji gotovi parketi so fino obdelani, dobro zaščiteni in trpežni, za kar poskrbi skrbna obdelava in dobri materiali. Takšni parketi ostanejo lepi še dolgo po tem, ko jih položite, ter se v tem primeru veliko bolje obnesejo kot vsak laminat ali druga talna obloga, ki le po videzu spominja na parket.

2. Gotovi parketi so enostavni za polaganje – Prav nič vam ne pomaga, če izberete kakovosten masivni parket, a ne najdete dobrega mojstra, ki bi vam ga položil. Pri polaganju gotovega parketa je možnost za napake veliko manjša, saj je bolj enostaven za polaganje. Pravilno polaganje parketa pa je osnova za to, da bo parket obstojen tudi po več letih uporabe.

3. Gotovi parketi omogočajo preprosto vzdrževanje – Po polaganju je treba parket ustrezno zaščititi, za tem pa ne potrebuje posebnega vzdrževanja. Dovolj je le, da ga vsake toliko časa očistimo z ne preveč vlažno krpo, saj tako ohrani svojo lepo in sijaj.

4. Gotovi parketi so cenejši od masivnih – Ena od največjih prednosti gotovih parketov pred masivnimi parketi je zagotovo cena. Ta je veliko bolj prijazna do vaše denarnice, zaradi česar lahko z nakupom precej privarčujete.

5. Na voljo je cela paleta različic – Gotovi parketi so na voljo v številnih različicah, barvah in materialih. Lahko so dvoslojni ali troslojni ter imajo različno obdelano vrhnjo plast. Zato lahko med njimi prav vsak najde različico, ki mu najbolj ustreza, ne glede na to, kateri prostor nameravamo opremiti z njimi. Obiščite Onis.si in si izberite svoj parket!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *