nov tiskalnik

Nov tiskalnik – investicija in velika pridobitev

Odločitev za nov tiskalnik je dostikrat težka in zahteva zbiranje raznovrstnih informacij. Cilj na koncu je ta, da se odločite za tako napravo, ki vam bo v vseh pogledih najbolj ustrezala. Zato morate najprej vedeti, kaj potrebujete, šele nato se lotite pregledovanja različnih tipov tiskalnikov.

Nov tiskalnik je lahko velik strošek, zato si je treba za odločitev vzeti čas. Najprej moramo jasno definirati, kako kakovostno napravo želimo; nam zadostuje osnovni model, pri katerem so rezultati solidni, ampak ne nadpovprečni ali pa nam je visoka kakovost ključna? Če nam zadostuje osnovni model tiskalnika, potem nov tiskalnik lahko dobimo že za nekaj deset evrov. Tako napravo lahko postavimo kar na pisarniško mizo ali na omarico, saj je majhna in lahka. Po drugi strani bolj kvalitetni tiskalniki zavzamejo veliko prostora, saj so običajno samostoječi in velikih dimenzij. So tudi zelo težki. Tudi njihova cena ni več tako prijazna, saj jih dobimo za več sto evrov. Je pa razlika v kvaliteti neprimerljiva.

Nov tiskalnik naj bo tak, da vam bo čim bolj olajšal delo. Če so potrebe po tiskanju velike, potem je smiselno, da gledate tudi na hitrost takega tiskalnika. Hitrost tiskalnika je izražena v ppm, kar pomeni število natisnjenih strani na minuto. Poleg tega je pametno gledati tudi na kapaciteto za papir, ki naj bo čim večja, da ne boste čim manjkrat ročno vstavljali papir.

Kaj pa povezljivost z drugimi napravami?

Če nameravate tiskanje izvajati tudi neposredno z mobilne naprave kot sta tablica in pametni telefon, potem je vsekakor praktično, da poskrbite, da bo imel nov tiskalnik ustrezne USB vhode, ki bodo to omogočali. Če nameravate tiskalnik priključite v sistem, kjer ga bo lahko uporabljalo več računalnikov, potem vsekakor glejte, da obstaja tudi ta možnost. Praktična je tudi možnost obojestranskega avtomatskega tiskalnika, da vam ne bo treba ročno obračati listov papirja.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *