ultrashape

Ultrashape je metoda za odstranjevanje maščobnih oblog

Ultrashape je tehnologija, ki je zasnovana na dveh inovacijah; pri eni od njih gre za neinvazivni fokusirani ultrazvok. Njegova posebnost je, da se osredotoči na določeno globino podkožnega maščevja in ga uniči na način, da tkivo, ki se nahaja v okolici, ostane nepoškodovano. Za drugo inovacijo ultrashape je značilno, da daje poudarek natančnosti in varnosti tretmaja. Pred izvedenim postopkom se skenira področje, ki se ga bo obdelalo, izračuna se tudi število pulzov, ki bodo potrebni. Ta metoda zagotavlja, da se vsaka točka obdela samo enkrat.

Kakšni so rezultati postopka ultrashape?

Za sam poseg je značilno, da ni potrebe po tem, da bi bil pacient pod anestezijo. Gre tudi za neinvaziven postopek. Po njem se sicer lahko pojavi rdečica na koži, vendar pa ta tudi hitro izgine. Primeren je za tiste, ki se želijo znebiti maščobnih blazinic. Dovolj je, da se odločimo za en tak tretma, ki je sestavljen iz treh posegov v razmiku dveh tednov.

Priprave na postopek

Tistega, ki se odloči, da bo šel na postopek ultrashape, pred posegom stehtajo ter izmerijo obseg okoli stegen. Pridobljene podatke se vnese v računalniški program. Strokovnjak na podlagi tega ugotovi, kako naj se sam postopek izvedel, oziroma koliko strelov je na določenih mestih potrebnih, da bi se posameznik znebil maščobe v želeni meri.

Kako poteka postopek ultrashape?

Postopek traja približno uro in pol. stegna oziroma predele, s katerih posameznik želi izgubiti odvečne blazinice, se prelepi s kirurškim trakom, zaradi česar koža postane nagubana. Posledice niso vidne takoj, ampak po 2 tednih.

Seveda pa sam poseg ni dovolj. Poskrbeti je treba tudi za zdrav življenjski slog na splošno, kar vključuje uživanje zdrave hrane, pitje zadostne količine vode ter redno zmerno rekreacijo. Le s kombinacijo vsega naštetega si oseba, ki se odloči za ultrashape, lahko obeta zadovoljive in dolgoročne rezultate.

Vir: siol.net

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *