Polaganje travnega tepiha

Polaganje travnega tepiha za hitre rezultate

Najhitrejši način, s pomočjo katerega lahko pridete do lepe trate, je polaganje travnega tepiha. Na tak način pa ne dobite le hitrih rezultatov, temveč tudi lepo, gosto in enakomerno trato. Prav zaradi tega sejanje trave ni smiselno, saj daje veliko slabše rezultate. Če travo posejemo, je treba najprej čakati, da zraste. Nato ugotovimo, da ni povsod zrasla enakomerno, zato je treba sejanje na nekaterih delih spet ponoviti. Poleg tega je ponekod trava zelo redka ali pa se začne sušiti. Polaganje travnega tepiha vas hitro in učinkovito reši teh težav!

Travni tepih ali preproga je namreč travna ruša, ki je odrezana tako, da jo lahko enostavno položimo kamorkoli želimo. Polaganje travnega tepiha je zelo enostavno, pomembno je le, da zemljo prej ustrezno pripravimo, ter da po polaganju travni tepih tudi ustrezno negujemo. Predvsem je pomembno obilno zalivanje takoj po polaganju travnega tepiha. Travna ruša se bo tako namreč veliko bolje ukoreninila, naša trata pa bo lepša in bolj bujna.

Za to pa poskrbi tudi dobro razvit koreninski sistem travne ruše na travnem tepihu. Trava na njem je namreč že kar nekaj časa prej rasla v optimalnih pogojih ter imela tako čas, da postane močna in odporna ter razvije prav takšne korenine. Zaradi tega je trava, ki jo dobimo, če položimo travni tepih, ne le bolj gosta, ampak tudi bolj trpežna. Zaradi tega bolje prenaša hojo po njej, bolje prenaša sušo in se lažje ukorenini tudi tam, kjer trava sicer zlepa ne bi pognala.

V kolikor si želite čim prej ozeleniti okolico svojega doma, poslovnih prostorov ali kakšnega drugega objekta, polepšati svoj vrt ali ga osvežiti, je polaganje travnega tepiha tisto, kar potrebujete. Lepa trata polepša vsak vrt oziroma vsako okolico. Priporočamo vam, da izberete kakovosten travni tepih oziroma da za polaganje travnega tepiha najamete profesionalne vrtnarje, ki vam bodo dali tudi kar nekaj nasvetov o negi vrta in trate, da bo ta še dolgo ostala lepa.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *