Šampon za mastne lase, ki res pomaga

Za nego las so danes na voljo številni različni kozmetični izdelki, zato res lahko vsakdo najde nekaj zase. Vendar se ni vedno lahko odločiti, kaj izbrati in kateri bi bil najbolj primeren za nas. Med njimi je treba v osnovi izbirati glede na to, kakšne lase imamo – ali so normalni, suhi, mastni, imamo na lasišču prhljaj itd. Nekateri ljudje imajo namreč zelo suhe in krhke lase, drugi pa se nasprotno spopadajo z mastnimi. Slednji potrebujejo kakovosten šampon za mastne lase. Kateri je najboljši, katerega izbrati in kateri zares deluje?

šampon za mastne lase essentiq
vir: www.essentiq.si

Poskrbite za lepe in sijoče lase

Kakšen je sploh učinkovit šampon za mastne lase? Vedeti je treba, da slednji nastanejo zaradi prevelikega izločanja maščobe na koži na lasišču, zato mora šampon vsebovati sestavine, s katerimi se to prepreči. Zelo pomembno je torej, kakšne sestavine ima in kaj vse vsebuje, da prepreči pretirano delovanje lojnic, ki izločajo preveč maščobe po nepotrebnem. Tradicionalno za takšno učinkovito sestavino velja kopriva, ki zelo pomaga preprečevati prekomerno izločanje maščobe, saj vpliva na delovanje lojnic.

Vendar to, da iz lasišča odstranimo odvečno maščobo, za lepe lase še nikakor ni dovolj. Potrebne so tudi druge sestavine, ki poskrbijo za globinsko čiščenje lasišča in las, saj se na njih zaradi smoga, prahu, umazanega zraka in drugih dejavnikov nabere veliko nečistoč. Te je treba odstraniti, za kar do neke mere poskrbi kopriva, a nikakor ne dovolj učinkovito.

Če ste si že kdaj poskušali lase umiti z doma pripravljenim koprivinim čajem ali domačim koprivinim šamponom, potem veste, da so bili po uporabi lasje morda res manj mastni, niso pa bili lepi. Enako velja v primeru, če ste izbrali kak kozmetični izdelek, ki temelji le na osnovi koprive. Za sijoče lase namreč poskrbijo različni vitamini, kot je B5, ki ga vsebuje pantenol, prav tako pa jim zelo koristijo tudi izvlečki evkaliptusa in nekaterih drugih rastlin.

Šampon za mastne lase mora torej vsebovati kombinacijo sestavin, ki lase in lasišče dobro očistijo, uravnavajo delovanje lojnic ter ustavljajo preveliko izločanje maščobe, poleg tega pa vsebujejo tudi hranilne snovi, vitamine in drugo, kar poskrbi za sijoče in lepe lase, kakršne si želite imeti.