terapija za pare

Terapija za pare

Vas partner utesnjuje? Se ves čas kregata? Se vam zdi, da vas partner ne razume? Skorajda ni partnerskega odnosa, kjer ne bi prihajalo do nesoglasij, vendar nekaterim uspe te težave rešiti, nekateri pa vidijo izhod le v razvezi. V kolikor si želite izboljšati vajin odnos, je terapija za pare morda vajina ključna rešitev. Do nesoglasij med partnerjema običajno prihaja ravno zaradi slabe komunikacije. Skozi terapijo za pare pa lahko vnesete svež pogled na vajino zvezo in vajine težave. Dokler sta s partnerjem vsak na svojem bregu in vsak melje svojo moko, zagotovo ne bo uspeha. Zato je treba rešitve iskati skupno. S psihoterapevtom pa je iskanje rešitev za boljšo komunikacijo med partnerjema bistveno lažja, saj vas skozi terapijo vzpodbuja, da rešitve iščeta skupaj. Prav tako poskuša tako partnerki kot tudi partnerju v določenih stvareh odpreti oči in jim pomagati priti do rešitve. Moške je običajno težje spraviti na terapijo, saj ne želijo, da bi jim nekdo drug »solil« pamet, vendar so na koncu presenečeni nad rezultatom. Medtem ko so ženske običajno pobudnice.

Ne glede nato, da je terapija v zadnjem času postala nekoliko priljubljena se je skozi leta izkazala za zelo uspešno obvladovanje kriz v najrazličnejših partnerskih odnosih, in sicer vse od težav v komunikaciji, nezaupanju, različnih pogledih na življenje, različnih vrednotah in pričakovanjih, travmatičnih izkušnjah, nasilju v družini do težav v spolnosti. Mnogokrat pa do težav prihaja zaradi različnega razmišljanja obeh spolov. Terapija za pare je tako dobrodošla skorajda pri vsakem problemu iz katerega sami ne vidimo izhoda in je pod vprašanjem vajina skupna prihodnost. V mnogih primerih je terapija uspešna, saj s pomočjo psihoterapevta partnerja na novo postavita temelje svojega odnosa in ne poskušata en drugega za vsako ceno spreminjati. Terapija je običajno dolgoročni proces, saj se določenih težav ne da rešiti čez noč in tako mnogi pari psihoterapevta obiskujejo nekje do 6 mesecev ali pa tudi več. Dinamika reševanja težav je odvisna tako od para kot tudi od načina pristopa psihoterapevta k njunim težavam.

Potek in trajanje terapije:

Partnerska terapija je lahko kratkotrajna in vsebuje le nekaj srečanj, v katerih par razrešuje konkretno težavo. Lahko pa traja tudi več mesecev ali še dlje, če je partnerski odnos močno narušen. Srečanja potekajo enkrat tedensko ali na 14 dni, po 90 minut.

vir: http://psiholoskosvetovanje.com/partnerska-terapija/

V kolikor vas vajine težave utesnjujejo, naj vas ne bo sram poiskati pomoč, saj se vam bo obrestovalo.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *