Kakšne rešetke za kanalete izbrati?

Na dvoriščih, parkiriščih in različnih drugih zunanjih površinah je treba poskrbeti za učinkovito in zanesljivo odvodnjavanje meteornih oziroma površinskih voda. V ta namen se uporabljajo različni sistemi za odvodnjavanje, ki si jih lahko ogledate na spletni strani Hauraton.si. Med njimi so predvsem različne kanalete, ki skrbijo za to, da voda čim hitreje odteče stran od objektov. Kanalete za odvodnjavanje meteornih voda narejene v obliki različno oblikovanih kanalov iz betona ali umetne mase, pokrite pa so z rešetkami različnih vrst in oblik. Največkrat so kanalete prikrite z rešetkami v kovinski ali črni barvi, ki delujeta estetsko in elegantno.

Že pri izbiri kanalete je treba misliti tudi na to, kakšne rešetke se lahko uporabi v kombinaciji z izbranim modelom. Na voljo je pestra izbira različnih rešetk za kanalete, ki so lahko narejene iz številnih materialov. Rešetke morajo biti trpežne, lahke ter po možnosti čim bolj odporne na korozijo, kar se danes rešuje z različnimi umetnimi materiali, ki počasi postajajo številka ena na tem področju. Njihove lastnosti se namreč vedno bolj izboljšujejo, zaradi česar se zanje vedno pogosteje odločajo tudi uporabniki. Poleg umetnih mas pa se zelo dobro obnesejo tudi rešetke iz galvaniziranega ali nerjavečega jekla, ki so prav tako popolnoma odporne na korozijo, kar pomeni, da jih brez težav uporabljamo vrsto let, poleg tega pa ohranijo tudi svoj videz.

Poleg tega pa je pomembno tudi to, na kakšen način se rešetka montira na kanaleto oziroma kako se jo po potrebi iz nje odstrani. Najbolje je, če je sistem montaže in demontaže čim bolj enostaven, hkrati pa mora omogočati dobro fiksiranje, da rešetka ostane na svojem mestu, ne glede na obremenitve. V ta namen proizvajalci razvijajo različne zanimive sisteme, ki omogočajo preprosto in hitro nameščanje rešetk na kanalete, ko jih enkrat ustrezno namestimo, pa so rešetke na njih trdno pritrjene.

Za več informacij si lahko ogledate še Hauratonov katalog:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *