Električni radiatorji za ogrevanje

Glamox-3001-nalepkaNamestitev centralnega sistema za ogrevanje stanovanja, celotne hiše, pisarniških prostorov, podjetja ipd. je lahko zelo draga naložba, poleg tega pa vgradnja traja kar nekaj časa, potrebni so različni mojstri, predvsem pa zahteva dodatno preurejanje prostorov, namestitev peči, cevi ter radiatorjev in podobno. Vsemu temu – tako stroškom kot težavam z dolgotrajno vgradnjo – se lahko enostavno izognete, če se odločite za ogrevanje z električnimi radiatorji.

Električni radiatorji omogočajo hitro montažo brez težav, poleg tega pa boste z njimi tudi veliko privarčevali. Nekdaj je veljalo, da takšni radiatorji prostorov ne ogrejejo dovolj in so zato primerni le za dodatno gretje oziroma je električna energija učinkovit vir toplote le za gretje v prehodnem obdobju, danes pa to nikakor ne velja več. Sodobna tehnologija namreč omogoča, da tudi električni radiatorji delujejo z veliko močjo in najboljšim možnim izkoristkom brez kakršnih koli toplotnih izgub, zato so izjemno varčni ter prostor ogrejejo na temperaturo, ki si jo želite. Električni radiatorji delujejo tudi izjemno tiho in nudijo izredno prijetno okolje.

Na slovenskem trgu lahko najdemo radiatorje in grelne sisteme različnih proizvajalcev, a strokovnjaki svetujejo, da pri izbiri ne smete gledati le na ceno, temveč na to, da bodo električni radiatorji, ki jih boste izbrali, resnično kvalitetni. Dokaz tega je večletna garancija, ki je nujen predpogoj za nakup, poleg tega pa se vam splača gledati tudi na to, kako učinkoviti takšni radiatorji so. Že pred nakupom si preračunajte ne le strošek začetne investicije, temveč tudi to, koliko boste z uporabo takšnih radiatorjev odšteli za ogrevanje na mesečni ali letni ravni.

Elektricni_radiator_Glamox-3001-TPA-06Takšni so električni radiatorji Glamox, ki veljajo za najboljše na trgu tako glede varčnosti kot glede kvalitete. Poleg nizke porabe električne energije in večletne garancije so znani tudi po tem, da omogočajo zdravo bivalno okolje. Delujejo namreč drugače kot večina drugih ogrevalnih sistemov, saj imajo vgrajen poseben nizkotemperaturni grelec, ki poskrbi za to, da temperatura ne postane previsoka. S tem električni radiatorji Glamox zagotavljajo odlično bivalno klimo, saj nizka temperatura grelca preprečuje izgorevanje prahu, ki nastaja pri temperaturah, višjih od 250o C. Zato je zrak v prostoru, ki ga ogrevajo takšni radiatorji, odlične kvalitete ter tako še posebej primeren za dojenčke, otroke ter vse, ki imajo težave s solzenjem, kašljanjem ali dihali zaradi suhega zraka, ki se mu pri ogrevanju s klasičnimi sistemi enostavno ne moremo izogniti, pri ogrevanju z električnimi radiatorji pa ta ne nastaja, zato je bivanje v takšnih prostorih še posebej prijetno!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *