Izčrpanost morate jemati resno!

iztrošenostVedno večji problem sodobnosti je izgorelost, stanje, ki nastopi zaradi prevelike obremenjenosti in izčrpanosti in ki lahko vodi tudi do hudih zdravstvenih težav, tako psihičnih kot fizičnih. Človek ni stroj in ne zmore vsega, zato mora včasih znati reči tudi ne in zavrniti kakšno dodatno delo, se ne spuščati v odnose, ki ga izčrpavajo, in si pustiti, da ima v svojem življenju tudi dovolj časa za počitek in sprostitev. To je edini način, da izčrpanostne postane del njegovega vsakdana, začetek boja proti izčrpanosti pa je v spremembi načina razmišljanja in načrtnem učenju drugačnih navad in vzorcev.

Bolečine po celem telesu, slabo počutje, velika utrujenost, glavobol, slabost, nezbranost in brezbrižnost so samo nekateri simptomi, ki jih lahko povzroči izčrpanost. Če je človek že tako po naravi bolj občutljiv ali pa ima določene zdravstvene ali starostne težave, potem se lahko simptomi pri njem izražajo še v hujši obliki. Veliko ljudi se šele takrat odpravi k zdravniku, veliko so bolni, nalezejo se vseh viroz, so prehlajeni, imajo alergije in druge težave, ki se ves čas ponavljajo, saj je v resnici vzrok zanje v preveliki obremenjenosti organizma, ki potrebuje počitek.

Zaradi izčrpanosti oslabel organizem potrebuje še več časa, da si opore, kot organizem, ki se z to težavo sreča le občasno. Kadar izčrpanost postane prisotna vsak dan in tako že kronična, to namreč ni več le težava, temveč bolezen in jo je treba jemati kar se da resno. Nič ni bolj pomembno od vašega zdravja in telo vam v takšnem trenutku to želi sporočiti. Poslušajte ga in si privoščite nekaj časa zanj in zase, da si spet naberete novih moči, pozabite na službene in druge obveznosti ter z novim elanom začnete drugače gledati na svoje življenje.

Naše telo sicer prenese marsikaj, tudi to, da ga zanemarjamo in da imamo slabe navade, ki ogrožajo naše zdravje, a če je tega preveč, postane izčrpano in ne zmore več ohranjati svojih osnovnih funkcij, zato se začnemo slabo počutiti. Zahvalimo se svojemu telesu tako, da ga vsaj občasno postavimo na prvo mesto v svojem življenju! Sproščanje telesa je namreč neločljivo povezano tudi s sproščanjem naših misli, živčevja in možganov, zato s tem razbremenimo tudi svoj um. Tega nas učijo meditativne in relaksacijske tehnike, ki se jih lahko hitro naučite uporabljati in si z njimi olajšate svoj vsakdan. Pomagale vam bodo premagovati izčrpanost in oblikovati svoje življenje tako, da boste živeli v ravnovesju sami s sabo in s svojim telesom. Obiščite Bizinaizi.si in se o tem, kako se lahko borite proti izčrpanosti in jo obvladujete, prepričajte še sami! Naši revitalizacijski programi so pomagali že mnogim ljudem z različnimi težavami in lahko zagotovo pomagajo tudi vam!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *