industrijski-parket

Kaj je industrijski parket in zakaj ga imeti?

Industrijski parket je parket iz masivnega lesa, sestavljen iz majhnih lesenih desk, ki so prilepljene tla. Zaradi svoje strukturne lastnosti je takšen parket primeren za prostore, ki so izpostavljeni močni napetosti. Vsaka lamela je lahko drugačne barve od sosednje, medsebojno pa se lahko oblikujejo vzporedno ali celo v naključne vzorce, tako da svetlejši in temnejši toni zgradijo zanimiv mozaik, ki se poda v vsak prostor.

Kakovost

Podjetje ONIS d. o. o. je družinsko podjetje, ki se ukvarja s prodajo parketov iz različnih vrst lesa – tako domačih kot tudi tropskih. Med njihovo bogato ponudbo je tudi industrijski parket ali, kot se mu tudi drugače reče, tehno parket. Podjetje si je z doseganjem visokih meril v svoji dejavnosti ustvarilo dobro ime pri strankah in poslovnih partnerjih. Njihov parket odlikujejo velika trdnost in trdota ter velik obrabni odpor, zaradi česar je parket primeren za površine, kjer so velike obremenitve tal, npr. pisarne, šole, hoteli in trgovine. Ponujajo moderen, dekorativen parket, ki je zaradi svoje izjemne oblike zaželen tudi v stanovanjskih objektih, bočna postavitev lesenih elementov pa mu daje dimenzijsko stabilnost, zaradi česar je primeren tudi za vlažne prostore kot so kopalnice in savne.

Polaganje

Postopek polaganja industrijskega parketa traja približno 14 do 21 dni. Najprej je treba parket klasično položiti na površino, ki je ustrezno pripravljena, suha, obrušena in premazana z emulzijo. Ko je parket položen, se ga po celotni dolžini polepi z lepilom za parket, čemur sledi grobo in fino brušenje. Parket se nato pokita ter ustrezno polakira in naolji, s čimer se površina še posebej zaščiti.

Prednosti

Prednosti industrijskega parketa so, da je cenovno ugodnejši ter trajen in vsestranski. Prilepljen je lahko na katerokoli ravno površino in močno zmanjša stopnjo hrupa. Poleg tega je brušenje in odpravljanje praskic izredno enostavno. Parket zagotavlja izjemno sodoben videz in edinstvene oblike, priljubljen je postal tudi med arhitekti in notranjimi svetovalci, in se lahko uporablja za notranjo opremo, ki bo zagotovila inovativen značaj, osebnost in dinamičnost sob. Poleg tega je izdelava industrijskega parketa do okolja zelo prijazna, saj je proizveden z uporabo celotnega spektra velikosti dreves in omogoča najboljši izkoristek materiala ter preprečuje nastajanje odpadkov. Večji izkoristek pa omogoča tudi njegova dolga življenjska doba.

Proizvodi/Vzorci

Industrijski parket se proizvaja v debelini med 10 in 15 mm ter dolžino od 160 do 350 mm. Pri proizvodnji in izdelavi podjetje ONIS, d. o. o. sledi filozofiji zelene gradnje, kar pomeni, da skrbi za energetsko ter okolju prijazno gradnjo. Njihov cilj je, da kupcem ponudijo najboljšo kakovost, odlikuje pa jih tudi velika izbira. Na voljo imajo industrijski parket z vzorcem hrast, češnja, iroko (afriško drevo), jatoba (južno ameriško drevo), merbau (azijsko drevo), teak (azijsko drevo), ter wenge (afriško drevo). Vse te vrste industrijskih parketov se medsebojno razlikujejo glede na trdoto, stabilnost, oksidacijo ter možnost polaganja na talno ogrevanje, saj vse vrste za to niso primerne. V primeru, da imamo talno ogrevanje, moramo torej paziti, da izberemo primeren parket.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *