So konvekcijski radiatorji prava izbira?

V primeru, da izbirate radiatorje, vam bomo pomagali z nekaj nasveti. Pri izbiri je v prvi vrsti pomembno, za kakšen sistem ogrevanja gre, saj je od tega odvisno tudi to, kakšne radiatorje potrebujete. Konvekcijski radiatorji so primerni za tiste, ki ne želijo ali ne morejo imeti centralnega sistema ogrevanja, zato iščejo druge načine in možnosti. Ker so sodobni konvekcijski radiatorji zelo zmogljivi in učinkoviti, centralnega sistema ogrevanja sploh ne boste pogrešali, če se odločite za njih.

Tudi takšne radiatorje je namreč možno upravljati centralno oziroma samo z enim termostatom ali celo preko brezžične internetne povezave in pametnega telefona ali tablice.

Zaradi tehnične dovršenosti je možno, da bodo nekoč električni konvekcijski radiatorji celo popolnoma nadomestili centralne sisteme ogrevanja. Imajo namreč kar nekaj prednosti, so preprosti za montažo in uporabo ter zelo varčni. Omogočajo namreč odličen izkoristek energije, zaradi česar so zagotovo prava izbira. Seveda pa tudi med konvekcijskimi radiatorji obstajajo razlike, zato ni vseeno, katerega proizvajalca izberete. Za pojem kvalitete na tem področju velja norveški proizvajalec Glamox, katerega izdelke lahko kupite tudi na slovenskem trgu. Ponudbo si lahko ogledate na silenos-ogrevanje.si, kjer lahko takšne radiatorje tudi kupite.

Električni radiatorji Glamox delujejo s pomočjo električne energije, ki jo za ogrevanje porabijo zelo malo. Segrejejo se zelo hitro, hkrati pa so opremljeni z zaščito proti pregrevanju, zaradi katere se ne segrejejo preveč. Preveliko segrevanje namreč povzroči izsuševanje zraka v prostoru, kar ni najbolj zdravo za dihala. Opremljeni so z zelo natančnim elektronskim oziroma digitalnim termostatom, s katerim je regulacija temperature v prostoru hitra in preprosta, temperaturo pa po želji lahko tudi prednastavite. Konvekcijski radiatorji se enostavno pritrdijo na steno ali pa jih postavimo na samostoječe konzole. Oba načina montaže sta nezahtevna, po njej pa radiator enostavno priključite na električno omrežje in že ste poskrbeli za učinkovito in varčno ogrevanje.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *