kajtanje

Šola kajtanja za vsakogar

waterman, kajtanje, lanzaroteČe iščete šport, v katerem bi uživala cela vaša družina, šport, kjer potrebujete predvsem veliko dobre volje in željo po novih dogodivščinah ter nekaj kondicije, potem se preizkusite v boju z vetrom in valovi ter ugotovite, kako težko in hkrati nadvse zabavno se je obdržati na kajtu oziroma deski, ki jo vleče posebno padalo, ki mu nagaja veter. Kajtanje je zanimiv šport, ki je osvojil že mnoge, šola kajtanja pa je izvrstna priložnost, da se z njim spoznate tudi vi!

Kajtanje sicer lahko poteka tudi na kopnem ali na snegu, a zagotovo je največji občutek svobode nudi prav kajtanje na valovih, ki je tudi največji izziv, hkrati pa se navadno na kajtanje odpravimo na kakšno do sanjskih lokacij, nekam ob morje, med valove in veter, kjer je dovolj toplo in prijetno. Šola kajtanja je zato izvrstna priložnost, da jo uporabite kot izgovor za lep dopust na eni od takšnih destinacij, kot je na primer otok Lanzarote na Kanarskih otokih, kjer se lahko kajtanja naučite tudi vi.

Šola kajtanja je primerna tako za popolne začetnike kot za tiste, ki so na kajtu že stali, a bi se radi v tem športu bolj izpopolnili, lahko se odločite za skupinski tečaj ali pa za to, da se vam inštruktor posveti individualno. Preden se odločite za tak tečaj, preverite učiteljevo znanje, ali ima ta ustrezno licenco za inštruktorja kajtanja, saj je od tega odvisna tudi sama kvaliteta tečaja pa tudi to, ali bo šola kajtanja potekala varno in boste od nje resnično odnesli veliko novega znanja.

V šoli sicer lahko uporabljate izposojeno opremo, kasneje pa vam bo inštruktor kajtanja znal tudi pomagati pri izbiri in nakupu nove opreme, če boste to želeli. Zna se namreč zgoditi, da se boste na tečaju tako zelo navdušili nad tem športom, da ga boste hoteli poizkusiti še večkrat oziroma si dopusta brez visokih valov in kajta sploh ne boste znali več predstavljati. Ne glede na to, ali bo kajtanje postal vaš najljubši šport ali ne, pa bo dopust, na katerem se boste udeležili šole kajtanja, zagotovo prijetna izkušnja!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *