Travni tepih

Travni tepih – kako do lepe trate?

Najhitrejšo pot do lepe trate zagotovo predstavlja travni tepih. Če ste kdaj sejali trato, potem veste, kako zamudno opravilo je to in koliko časa traja, da trava končno zraste. Najprej je treba razrahljati in ustrezno pripraviti zemljo, nato pa nanjo čim bolj enakomerno posejati travo, kar nikakor ni lahka naloga. Površino je nato treba pokriti s kopreno in čakati na rezultate, ki niso vedno takšni, kot bi si želeli. Trava namreč pogosto požene neenakomerno, saj je določen del vrta bolj na soncu kot drug, del trate se skriva pod drevesnimi krošnjami, kjer je več sence oziroma so razmere zelo neugodne za rast trave, in tako naprej. Kako torej priti do čim lepše in čim bolj enakomerno zelene trate?

Naj vam predstavimo najhitrejšo in najbolj enostavno možnost, ki vam prihrani veliko časa, dela in živcev: to je travni tepih! Podobno kot katerikoli drugi tepih iz blaga se tudi tega iz trave le enostavno položi na prej pripravljeno površino in nato uživa v čudovitih rezultatih. Okolica namreč kar naenkrat postane enakomerno zelena. Travni tepih je namreč narejen iz trave, ki je zrasla pod optimalnimi pogoji, zato so posamezne travne bilke zelo močne in imajo dobro razvejan koreninski sistem. Takšna trata je tako zelo lepa, mehka in brez kakršnega koli plevela, ki bi kazil njen izgled. Skratka: trata, kakršno ste si vedno želeli, pa niste vedeli, kako do nje! Travni tepih tako poskrbi, da bo vaša trata res lepa brez posebnega truda ali tehnik pri sejanju, ki marsikdaj enostavno ne delujejo, pa če se še tako trudite, saj na vašem vrtu pač ni povsod optimalnih pogojev za rast trate.

Zakaj bi se torej trudili s sejanjem in živčno čakali na to, da trava požene, če pa lahko lepo, močno in enakomerno travo brez plevela dobite že danes? Če želite takšno lepo trato tudi vi, si naročite travni tepih pri Vrtnarske storitve Skerca.si! Za vas bodo izbrali primerni travni tepih ustrezne velikosti, vam ga pripeljali, položili in razložili, kako negovati trato, da bo ostala lepa. Vse to uredijo zelo hitro, med samim delom in polaganjem pa vam bodo mimogrede dali še kak dodaten nasvet za ureditev vrta oziroma vam odgovorili na kakšno vaše dodatno vprašanje, ki vas morda že dolgo zanima. Izkušeni vrtnarski mojstri namreč poznajo prav vse vrtnarske skrivnosti. Pokličite jih in naročite svoj travni tepih, s katerim si boste polepšali vrt!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *